Понеделник, 27 Nov 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Цветомила Кьосева е кандидатът на БСП и „Левицата“ за кмет на Поликраище, Виктория Велинова ще се бори за Първомайци

  28.08.2023 08:07
Цветомила Кьосева е кандидатът на БСП и „Левицата“ за кмет на Поликраище, Виктория Велинова ще се бори за Първомайци

Цветомила Кьосева е кандидатът на БСП и „Левицата“ за кмет на Поликраище на предстоящите Местни избори на 29 октомври. Тя бе представена пред членове и симпатизанти в селото от общинския лидер на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов и единодушно подкрепена от местната организация.

45-годишната Цветомила Кьосева е родом от с. Поликраище. Добре познато лице сред местните хора. Има 13-годишен опит в администрацията - първо в отдела по териториално селищно устройство в Община Горна Оряховица, а сега работи в Община Велико Търново. Участва в хоровия състав „Росна китка“ и в клуба за народни танци „Жива вода“ към Читалището в Поликраище. Танцува и във Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода“ към НЧ „Напредък 1869“ – Горна Оряховица.

„Аз доста мислих по предложението и реших да опитам. Ако хората ме подкрепят, ще се радвам да работим заедно. Като във всяко село и тук си имаме проблеми - пътната инфраструктура, водоснабдяването по високите места в селото. В училището ни учат деца от други населени места, не от с. Поликраище. Може би е добре да се говори с родителите на местните деца и да се опитаме да ги завърнем в родното школо. Имаме добра база, имаме и хубава детска градина“, посочи предизвикателствата, пред които ще се изправи Цветомила Кьосева в бъдещото си управление.

„Познавам добре Цветомила. Тя владее отлично административната работа, умее да работи с хора, познава населените места и това е един безценен опит, който ще й даде блестящ старт. Млада жена е, в силите си, за да даде всичко най-добро от себе си, за да просперира селото“, приветства Цветомила Огнян Стоянов. След това кандидатурата й бе одобрена след единодушно гласуване, а присъстващите й пожелаха успех в местните избори. 

Официално пред членове и симпатизанти от БСП и „Левицата“ в с. Поликраище бе представен и Огнян Стоянов като кандидат за кмет на Община Горна Оряховица.

„Населението в Община Горна Оряховица намалява с над 20% за последните 12 години. Това означава само едно, че хората не намират бъдеще тук. Че търсят по-добър живот, какъвто не откриват в нашата община. По-добър живот означава да има условия в които хората да отглеждат децата си, да имат работа и да са спокойни за утрешния ден. И нашите родители да не остават сами в къщи, защото децата им са избягали. Естествено през последните 12 г. се случиха и добри неща. Усвоиха се милиони евросредства, чрез които се обновиха площади, паркове, училища, детски градини, читалища, жилищни сгради. Но това не накара хората да останат да живеят и работят тук. Необходима е нова политика, която да бъде насочена повече към хората и подобряване на цялостната среда в която живеят. Това ще е основното предизвикатество пред нас, които искаме да управляваме общината след 29 октомври 2023 г.“, посочи Стоянов и благодари за доверието относно кандидатурата му.

Според него, местните избори са най-важни в целия демократичен процес в управлението на държавата.

„Защото кметът на Общината, кметът по селата и общинският съветник са най-близо до хората и проблемите, които решава местната власт, са проблемите, които най-много вълнуват всички – чистотата, инфраструктурата, училището, детската градина, водопровода и др. Ние от БСП и Левицата, когато предлагаме хора за управление не се ръководим от това дали са непременно партийно пристрастни или обвързани. Напротив, за нас най-важно е да са авторитетни, да имат необходимите качества да бъдат управленци и да се занимават с политика. Водещото е да имат достатъчно опит и хъс, и воля за работа“, допълни Стоянов.

Той представи и още една дама като кандидат за кмет на БСП и Левицата на с. Първомайци. Това е Виктория Велинова на 31 години, родом от населеното място. Тя е магистър по право. Работи като юристконсулт при съдебен изпълнител във Велико Търново. Работила и като помощник -  нотариус.

„Борбен човек съм. Закърмена съм с любов към родното ми село Първомайци. Баща ми казваше – „Няма по-хубаво място на света от с. Първомайци“. Така е. Била съм на четири контитента. Но отново съм в родното село. Имаме група във Фейсбук „Първомайци е „прекрасно място за живеене“. Да махнем кавичките е моята основна цел. Сред проблемите в селото, за които ще работя е чистотата, да се ремонтира главната улица по пътя с. Първомайци – с. Самоводене, както и да остане училището активно, и да има деца да го посещават“, поясни младата Виктория Велинова.

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица Огнян Стоянов пожела на двете дами успех и поясни, защо залага на жени – защото освен красиви, те са упорити, умни и имат хъс за работа и това е, което най-много ми допада.

„Кметът в едно населено място е всичко за хората. Те го търсят по всякакви поводи, и за добро и лошо. Затова е важно човек да носи селото в сърцето си и да гори с проблемите на хората. Убеден съм, че и двете дами ще си изпълняват задълженията с грижа, затова вярвам че ще успеем“, заяви с усмивка Стоянов.


Ключови думи
БСП кмет на Поликраище Цветомила Кьосева
Последни
Седмицата
Анкета