Понеделник, 13 Nov 2023
            
Местни избори 2023 Свищов

Генчо Генчев обяви кандидатурата си за кмет на Свищов

  14.08.2023 14:19
Генчо Генчев обяви кандидатурата си за кмет на Свищов

Настоящият кмет на Свищов Генчо Генчев обяви кандидатурата си за нов мандат. Това стана днес в салона на свищовското читалище.

Ето какво сподели Генчев:

„Благодаря на ПП ГЕРБ за доверието да издигне кандидатурата ми като водач на листата в Свищов, както и за подкрепата на ДПС и на местната организация на ВМРО.

Благодаря на гражданския инициативен комитет с над 150 личности, които се обединиха в моя подкрепа и на представителите на стопанския и неправителствения сектор, сред които Регионалния съюз на земеделските кооперации „Дунав 2000“, Сдружение „Институт перспективи“, Съюз на пенсионерите 2004 – обединени, Общински съвет на пенсионерските клубове в община Свищов, Общинска организация на Съюза на инвалидите – Клуб „Вяра, Надежда и Любов“ в Свищов, Съюз на слепите в България – Регионална организация – Габрово, Съюз на глухите в България – Районна организация – Плевен.

Благодаря и на всички вас, които в личен разговор и по различни поводи ми засвидетелствате подкрепа, с което ми давате увереност да отстоявам водените до момента от мен политики и да продължа да работя за реализиране на всички започнати проекти в полза на цялата ни община.

Повече информация за постигнато в т.ч. пропуските и слабостите до момента, както и за предстоящото в следващия програмен период ще ви информирам по време на кампанията“.

От името на ГЕРБ се произнесе Ваня Петрова, член на общинското ръководство на партията в Свищов, която потвърди, че кандидатът за кмет, който те подкрепят, е Генчо Генчев. Той отдавна е спечелил доверието им, показвайки амбициозност и постоянство в работата си. Генчев ще бъде водач в листата на ГЕРБ в Свищов.

Последваща подкрепа изрази председателят на свищовската структура на ДПС Бедри Алиев, потвърждавайки професионализма на Генчев и неговата лоялност в междупартийните взаимоотношения.

Партийна подкрепа Генчо Генчев получи и от местната организация на ВМРО, изразена от Валери Николов.

От името на гражданския инициативен комитет изявление направи Марияна Иванова, подчертавайки осъзнатия и доброволен характер на гражданското обединение, въпреки различията в личен, социален и професионален план между членовете. В състава на комитета има представителство на бизнеса, академичната общност, образователните и социалните структури, културата и спорта, здравеопазването и др. На влизане в читалището, членовете на инициативния комитет писмено декларираха подкрепата си, която бе узаконена нотариално от присъстващото длъжностно лице. На входа всеки от присъстващите получи писмена справка за дейността на Генчо Генчев през отминалия мандат и бъдещите планове за развитие.

В обширно експозе Марияна Иванова изложи мотивите за единодушното обединение на толкова много хора, като акцент в изявлението ѝ беше дългогодишният опит на досегашния кмет като политик, експертизата му в областта на местното самоуправление, създадените връзки и партньорства. Подчертани бяха трудолюбието и амбициозността на Генчев, плод на които са десетките реализирани проекти във всички сфери на обществения живот и милионите левове, допълнително финансиране извън общинския бюджет, които той е привлякъл за неотложни дейности. Представителят на инициативния комитет описа Генчев като скромен, земен, състрадателен човек, който никога не прекъсна връзката с хората, винаги е в тяхна услуга, чува исканията им, присъства на проблемите места и най-вече търси решение на всеки казус. Не на последно място беше обърнато внимание на визията му за бъдещето на Свищов и региона, което в общ вид включва десетки подготвени проекти за благоустройство и икономическо развитие, най-значимият от които е изграждането на Индустриален технологичен парк.

Иванова изрази с недвусмислена категоричност, че никой по-добре от Генчо Генчев не би довел до край започнатите проекти, тъй като познава спецификата и проблематиката им, извървял е най-трудния път за тяхното изготвяне и одобрение, а освен всичко друго е доказал многократно, че умее да съблюдава за стриктното им изпълнение в срок и законова изрядност. В заключение бяха изчетени имената на всички, които с подписа си са декларирали подкрепа за Генчо Генчев.

След това подкрепа дойде още от Регионалния съюз на земеделските кооперации „Дунав 2000“ в лицето на председателя му Мирослав Маринов, Сдружение „Институт перспективи“ и Ахмед Куйтов, Съюза на пенсионерите 2004 – обединени с председател Валентина Николова, 21 пенсионерски клуба в община Свищов представлявани от Мария Радулова, Общинската организация на инвалидите, Съюза на слепите в България – Регионална организация – Габрово и Съюза на глухите в България – Районна организация – Плевен.

Общ мотив на изброените лица и организации в подкрепата им за Генчо Генчев е убеждението им, че той притежава нужния опит, експертиза и амбиция да продължи да работи с присъщото му желание, воля и всеотдайност за бъдещето на младите хора и благоденствието на своите съграждани.

Последен думата взе самият Генчо Генчев, който благодари за гласуваното му доверие. В резюме той направи обзор на свършеното през изминалия мандат, представи подготвените за реализиране проекти в следващия програмен период и не пропусна да отчете и слабостите в досегашното си управление, отстраняването на които също ще са приоритет за бъдеще.

Казаното от него беше онагледено с три видео клипа, представящи приключени дейности, дейности в процес и предстоящи такива. Най-впечатляващо бе видеото за изграждане на Индустриалната зона. Генчев отбеляза, че за първи път разяснява нагледно извървения до тук път и показва как ще изглежда индустриалният парк. Проектът е изработен от българо-турски консорциум, лидер в областта и с опит в реализирането на едни от най-големите индустриални зони в Турция. Той допълни, че процесът е бавен, но е единствената възможност за икономическото развитие на Свищов.

Срещата приключи с обещание за подкрепа и победа на предстоящите на 29 октомври избори. (Източник: Инициативен комитет)


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати