Вторник, 20 Юни 2023
            
Други Свищов

Представители на университети от шест държави посетиха Община Свищов

  21.03.2023 16:11
Представители на университети от шест държави посетиха Община Свищов

По покана на СА „Димитър А. Ценов“ и във връзка с реализирането на Проект Европейски университет, представители на университети от шест различни страни посетиха Свищов и бяха гости на кмета д-р Генчо Генчев. Като част от тридневната програма и плануваните мероприятия, партньорите по проект „KreativEU“, в лицето на представители на Португалия, България, Чешка Република, Италия, Румъния, Словакия и Турция, водени от ,ектора на СА „Д. А. Ценов“ проф. Марияна Божинова, посетиха административната сграда на Община Свищов, където бяха приветствани с „Добре дошли!“ от кмета на крайдунавския град.

На срещата д-р Генчев поздрави своите гости за съвместния проект, който предстои да реализират университетите по Програма ERASMUS2027 и подчерта, че Община Свищов винаги е подкрепяла подобни инициативи – изпълнени със съдържание и насочени към развитието на младото поколение и образованието. Д-р Генчев подчерта отличното сътрудничество на Общината със Стопанска академия и изрази надежда доброто партньорство да се разшири и в рамките на останалите държави, като даде за пример добрите взаимоотношения между Община Свищов и Българско-турската търговско-индустриална камара, както и със съседна Румъния, с която са реализирани вече редица проекти по програмата за Трансгранично сътрудничество. 

По време на визитата представителите на всички страни се обединиха около идеята да бъде изграден здрав мост на сътрудничество между тях, основан на добри взаимоотношения и общи цели за просперитет и развитие.


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати