Събота, 28 Oct 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Иван Сираков и Теодора Табакова държавни шампиони по колоориентиране в спринта

  29.07.2023 11:51
Иван Сираков и Теодора Табакова държавни шампиони по колоориентиране в спринта

Горнооряховчанинът Иван Сираков спечели държавна титла в спринтовата дистанция от Държавното първенство по колоориентиране в мъжката елитна група, оставяйки зад себе си двукратния световен шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев и представителя на „Браун тим” (В. Търново) Петър Попункьов.

След като през последните две години Иван основно е в организацията на състезания по колоориентиране, включително и първите в България Световна купа за мъже и жени и Световно първенство за младежи и девойки до 23 години и за ветерани, където дори е главен съдия, то през 2023 вече успява отново да вземе участие в държавното първенство.

Първенството се провежда в гр. Бяла, Варна, а Иван се представя отлично по маршрута, справяйки се с техническите трудности и така успява изненадващо да финишира с по-бързо време от непобеждавания в България от години Станимир Беломъжев (Троян).

„Опитах се да дам всичко от себе си, ориентирах се добре, което в крайна сметка беше ключово на този маршрут. Освен това за първи път на състезание карам със специални педали за колоездене, които много помагат за контрола на колелото. И аз като всички останах изненадан от победата, но и удовлетворен“, сподели Иван Сираков.

В спринта при жените шампион стана Теодора Табакова („Браун тим” В.Търново), която е една от младите надежди на колоориентирането в България. Второ и трето място заеха представителките на „Узана“ Габрово – Илиана Илиева и Косара Ботева.

Медалисти в спринтовата дистанция от СК „Браун тим“ В.Търново са Петър Попункьов (3-то място, М21), Денислав Кьорчев (1-во място, М14), Никол Савова (2-ро място, Ж16), Диян Савов (1-во място, М18), Димитър Н. Димитров (2-ро място, М18), Марин Марков (1-во омясто, М45). От другия търновски клуб СКО „Трапезица 1954“ медал спечели Йоана Атанасова, класирайки се 3-та в Ж16.


Ключови думи
Иван Сираков колоориентиране
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати