Събота, 22 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Иван Сираков спечели екстремното бягане по етажите на „ОББ Милениум център”

  21.04.2023 14:25
Иван Сираков спечели екстремното бягане по етажите на „ОББ Милениум център”

Ориентировачът от Горна Оряховица Иван Сираков беше най-бърз в екстремното бягане по етажите на „ОББ Милениум център”. 24 етажа нагоре и 24 етажа надолу пробягаха и тази година някои от най-добрите ни атлети, както и много любители на бягането. В категория „Pro” преподавателят във Великотърновския университет беше най-бърз, изпреварвайки само със секунда лекоатлета Стоян Владков. Иван Сираков завърши за 00:04:12, Владков финишира на 00:04:13, а трети остана Георги Жеков с 00:04:16.

При жените в професионалната категория приятелката на Иван Кристина Иванова, която е най-добрата ориентировачка на България в момента и е треньор в СК „Браун тим”, е трета. Първа при жените е Антония Григорова, а второто място зае Мария Николова.

Третото издание на ОББ Vertical Run 2023 предложи на участниците забавно и атрактивно предизвикателство – 24 етажа нагоре и надолу в една от най-високите сгради в столицата. Тази година се включиха над 200 състезатели.

От миналата година, дисциплината „Скоростно изкачване на стъпала” стана официално част от семейството на International Skyrunning Federation, като мегаполиса Дубай бе домакин на първото Световно първенство.

Винаги съм харесвал екстремни и разнообразни предизвикателства, беше яко и този път, коментира Иван Сираков, който за втори път участва във вертикалното бягане и постига успех.


Ключови думи
Иван Сираков ОББ Милениум вертикално бягане
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати