Неделя, 21 Авг 2022
            
Велико Търново Спорт

ВТУ с отборната титла по ориентиране от Националния университетски шампионат

  20.05.2022 07:28
ВТУ с отборната титла по ориентиране от Националния университетски шампионат

Отборът по спортно ориентиране на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” е университетски шампион за 2022 г. Стефан Йорданов, Мартин Пенчев и Живко Вичев спечелиха титлата в Националния университетски шампионат по Ориентиране, част от програмата на Националната универсиада 2022 в София.

Стефан Йорданов (магистър в специалност ПОФВ. Спортна педагогика) е с най-голям принос за отборната победа с двата си медала - златен и сребърен, съответно в Средната дистанция и Спринта.

Мартин Пенчев (ВТУ, ПОФВ) и Живко Вичев (ВТУ, ПОФВ) бяха другите двама представители на ВТУ, които намериха място сред първите 10 и така помогнаха за отборната титла.

Ръководител на отбора от ВТУ беше младият асистент към Катедра ТМФВ – Иван Сираков.

Стефан Йорданов се представи отлично в първия ден в Средната дистанция, която се проведе в полите на Витоша, над квартал Симеоново. Там студентите трябваше да пробягат технически труден и тежък маршрут. Стефан спечели първото място, а негови подгласници станаха Петър Борисов (Софийски университет) и Мартин Аргиров (НСА).

Във втория ден от шампионата беше Спринтовата дистанция, която се проведе в двора на Национална спортна академия и изискваше много висока скорост и добра навигация по маршрута. Стефан спечели сребърен медал, като беше на стълбичката заедно с двама представители на НСА „Васил Левски“ – Мартин Аргиров и Мартин Рачев, съответно 1-ви и 3-ти.

Наградите бяха връчени от бившия министър на спорта проф. Даниела Дашева и заместник ректора на НСА проф. Апостол Славчев.

С тези два резултата и държавната титла в спринта ден по-рано, студентът във Великотърновския университет Стефан Йорданов си резервира място в националния отбор, който ще представи страната на Световното студентско първенство по ориентиране в Швейцария през август.


Ключови думи
спортно ориентиране ВТУ Иван Сираков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати