Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

ВТУ организира Международна седмица по Еразъм+

  15.05.2022 10:58
ВТУ организира Международна седмица по Еразъм+

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ организира втора международна седмица по програма Еразъм+ „Партньорства за сътрудничество на Балканите“ в периода 16-20 май 2022 г.

Участват 32 преподаватели и административен персонал от 17 университета в Румъния, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Латвия и Полша. Седмицата е посветена на успешни партньорски проекти на ВТУ, реализирани в сътрудничество в международни партньорства по програма Еразъм+ през изминалата година.

През седмицата ще бъдат представени проектите на Стопански факултет за обучение в предприемачески умения на студентите и подобряване на социалните услуги в социалните дейности, както и на Педагогически факултет за спортна анимация за деца. Участниците ще се включат в международната конференция на Философски факултет „Eтика, наука и образование“ и ще посетят изложба на преподаватели от Факултета по изобразителни изкуства "Взаимодействие с въображаема реалност".

Администраторите от международните отдели на университетите-участници ще обсъдят и споделят опит в реализирането на новите дейности по програма Еразъм+ за студенти и преподаватели.

В сътрудничество с Община Велико Търново се представя културно-историческото наследство на региона - музеите на Арбанаси и лекция на гости на Община Велико Търново за опазване на културното наследство на хърватското село Арбанаси, намиращо се до град Задар.


Ключови думи
ВТУ Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати