Сряда, 27 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Други

Първия си голям концерт пред публика направиха учениците от профил „Музика” на СУ „Вичо Грънчаров

  28.06.2023 16:50
Първия си голям концерт пред публика направиха учениците от профил „Музика” на СУ „Вичо Грънчаров

Уникален музикален спектакъл, преминаващ през различни стилове и епохи, предложиха учениците от профил „Музика” на СУ „Вичо Грънчаров” в своя първи голям концерт пред публика. Домакин на събитието беше Зала 1 на Общината, а гости бяха не само съученици и родители, но и много, изкушени от музиката горнооряховчани.

Теодора Ладинова и Елица Иванова – водещи концерта, откриха събитието и дадоха начало с изпълнението на Владимир Мълчиниколов от класа по пиано на проф. д-р Снежина Врангова, който изпълни на роял произведения от Панчо Владигеров и Сергей Рахманинов. Младият изпълнител заплени публиката с емоционалната интерпретация на творбите. Плавната последователност на жанровете премина през класика до популярната музика. Фелин Ахмедова, Ванеса Цветанова и Демис Таиров от клас „Поп и Джаз пеене“. и децата от ДВГ „Белканто“ с преподавател Милена Димитрова, заедно с гост – изпълнителя Кристофър Йосифов, изпълниха песни от българската популярна и естрадна музика: „Една българска роза“, песен от филма „Козият рог“, „Малките неща“ и „Нецъфнали рози“. Фелин Ахмедова представи вълнуващата песен от репертоара на Ищар „Евкалиптова гора“.

След българската естрада и емблематичните за България популярни песни подобаващо грандиозно на сцената зазвуча традиционният български фолклор.

Ивета Попхристова и Кристиян Симеонов, с преподавател Теодора Бориславова изпълниха българските народни песни „Байрактари“, „Троица братя“, „Мятало Ленче ябълка“ и „Изгряла е месечинка“, с които поддържаха доброто настроението на публиката и бяха оценени с бурни аплодисменти. В концерта още се включиха учениците Александър Денев , Иван Анев и Росен Тонев от клас „Гайда“ с преподавател д-р Стефан Печикамъков, както и Денислав Йосифов и Габриела Шумкова от клас „Гъдулка“ с преподавател Йордан Иларионов.

Концертът завърши със зареждащото изпълнение на Камерно-инструменталната група към СУ „Вичо Грънчаров“ в състав Росен Тонев, Вероника Атанасова, Габриела Шумкова, Денислав Йосифов, Иван Анев и Павлина Станчева. Младите музиканти са част и от Школа за народни инструменти „Потомци“ към Читалище „Напредък 1870“ гр. Лясковец, с ръководител д-р Стефан Печикамъков. За краткото време, в което свирят заедно, талантливите момичета и момчета успяха да завоюват призови места на национални фолклорни конкурси.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" концерт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати