Понеделник, 10 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Милен Иванов представи новата си книга пред най-малките ученици на СУ „Вичо Грънчаров”

  08.04.2023 13:18
Милен Иванов представи новата си книга пред най-малките ученици на СУ „Вичо Грънчаров”

Хлапетата от началния курс на СУ „Вичо Грънчаров” и писателят Милен Иванов разговаряха повече от час за книги, мечти и приключения. Срещата беше в актовата зала на училището, а поводът – представяне на новата книга на автора „Сълзата на вълка”. Втори „а” клас, който вече познава историята, изненада писателя с малка драматизация по пролога в неговата книга. Той пък зарадва всички деца с великденски лакомства, за да е сладък разговорът им.

Оказа се, че това е родното училище на Милен Иванов, което още повече усили вълнението му от срещата със себе си, но с повече от 40 години разлика. На вашата възраст мечтаех да напиша книга, но осъществих мечтата си едва когато станах на 50 години. Казвам го, за да знаете, че никога не е късно да сбъднеш мечтите си. Само трябва да се бориш за тях, сподели с децата Иванов. От години той живее във Великобритания и основа българско училище в Бирмингам. Започнал да пише съвсем наскоро, но вече има десет готови книги, две от които са в книжарниците, а третата предстои да излезе след месец.

В родното си училище Милен Иванов представи втората си публикувана книга „Сълзата на вълка”, която е насочена както към най-малките читатели, така и към техните родители. Приключенията на едно героично коте, което минава през най-страшни препятствия, за да спаси своя приятел - момченцето Гошко, се харесват на младата публика. Зад приключенската история обаче стоят и много послания, които авторът би искал децата да разберат – за силата на приятелството, за победата над страха, за осъществяването на мечтите.

Страхът ни пречи да бъдем щастливи. Нормално е да се страхуваме, но, ако искаме да сбъднем мечтите си, трябва да победим страховете си, каза Милен Иванов на децата. Всичко е възможно. Това, което мислим за невъзможно, просто изисква повече време. Правете това, което ви харесва и което ви се отдава. Това не означава да не учите математика, ако не ви върви, но наблегнете на това, което ви прави щастливи. Ако можете да пеете – пейте, ако можете да рисувате – рисувайте повече, ако обичате литературата – пишете. И задължително четете, защото този, който чете – живее няколко живота, а нечетящият – само един, посъветва още Милен децата.

„Сълзата на вълка”, която излиза от издателство „Захари Стоянов”, вече е на пазара. Следващата седмица ще бъде представена и в София, но първата среща с читателите Милен Иванов направи в родния си град и в родното си училище.


Ключови думи
Милен Иванов Сълзата на вълка СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати