Четвъртък, 07 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Никола Стоянов взе бронз от Държавното по свободна борба за момчета

  07.06.2023 15:39
Никола Стоянов взе бронз от Държавното по свободна борба за момчета

Никола Стоянов, който е от Лясковец и е ученик на СУ „Максим Райкович”, донесе единствения медал за „Локомотив” от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета. Никола извоюва бронз в кат. 75 кг в конкуренцията на още 25 състезатели.

249 борци от 46 клуба участваха в първенството, което се проведе в Търговище от 2 до 4 юни. „Локомотив” участва с 8 състезатели.

В кат. 75 кг Никола Стоянов започна с туш над Радомир Неновски от Сливен, последва също туш и над Ивалин Иванов от Добрич. В полуфинала обаче „локомотивецът” загуби по точки и Георги Георгиев от Търговище и трябваше да се бори за бронзовия медал. В малкия финал Никола не даде никакъв шанс на противника си Симеон Маринов от Созопол – поведе с 9:0 и приключи схватката с туш.

Близо до медала беше и Йордан Папазов в кат. 48 кг, но драматична загуба с 3:4 в спора за 3-5 място го остави на петото. Йордан победи с технически туш в първата си среща Габриел Иванов от Варна, след което тушира Мартин Захариев от Търговище. В третата си схватка обаче загуби от Георги Иванов от Бургас, а след това грешка му коства и медала.

Илиан Ангелов остана осми в кат. 44 кг, а Момчил Бакърджиев е десети в кат. 52 кг.

Останалите „локомотивци” – Петър Мутафов (68 кг), Даниел Сидеров и Цветомир Пашаланов (62 кг) и Мартин Цонев (52 кг) останаха извън десятката.

Очаквах повече от момчетата и не скрих и пред тях, че съм разочарован. Никола вече трябва да се бори за златния, а не за бронзовия медал. Йордан също трябва да мисли за медалите. Да не говорим за Петър и Илиан, които останаха далеч от медалите, а би трябвало да спорят за титлите. Този път не им се получи, но се надявам бързо да си сверят часовника и да вървят напред. Недопустимо е да правят глупави грешки и да губят от по-слаби съперници, както се случи на това първенство, коментира треньорът Никола Ганев.


Ключови думи
борба Никола Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати