Неделя, 20 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов спечели второ злато и купа за „Локомотив“ от Държавното по свободна борба

  21.05.2023 17:37
Дениз Ахмедов спечели второ злато и купа за „Локомотив“ от Държавното по свободна борба

Дениз Ахмедов спечели шампионската титла в кат. 42 кг от Държавното по свободна борба за деца II група. Медалът бе придружен и от купата за най-техничен състезател на първенството. Съотборникът му Теодор Старирадев стана трети в кат. 73 кг. Така „Локомотив“ има в актива си два златни медала, сребро и бронз от двете възрастови групи в свободната борба. Отборът се нареди на шесто място в група I, където се състезаваха 160 деца на възраст 10-11 години от 48 клуба. Във II група, където се конкурираха 226 деца (12-13 години) от 53 клуба, „Локомотив“ е пети.

С награждаването на победителите във II група на свободната борба приключи петдневният Държавен лично-отборен шампионат по борба – класически и свободен стил, за деца. Домакин беше спортна зала „Никола Петров“.

Домакините от „Локомотив“ се представиха общо с 15 състезатели. В I група – пет, като Денислав Сахатчиев стана шампион в кат. 42 кг.  и спечели купата за най-резултатен състезател, а Мартин Попов стана втори в кат. 28 кг.

При по-големите „Локо“ участва с 10 състезатели. В „златната“ за горнооряховската борба тия дни категория 42 кг Дениз Ахмедов започна с технически туш над Текъ Онбашъ от Сливен и Сунер Чапар от Русе. В третата среща тушира Емир Мустафа от Исперих, а в полуфинала също с туш отстрани Георги Пантелеев от Средец. Това го прати на финал срещу Емре Мюмюнов от Созопол, който го победи в зимното първенство. Този път Дениз не просто взе реванш, но го направи абсолютно категорично, туширайки съперника си за по-малко от минута. Към златния медал той добави купата за най-техничен състезател, връчена му от доайена на горнооряховската борба Васил Чакалов, който вчера получи специален плакет от Федерацията за своята 80-та годишнина. Другата купа в тази категория – за най-резултатен състезател бе спечелена от Ангел Неделчев от АСК Сливен.

Теодор Старирадев от „Локо“ се бори в малкия финал на кат. 73 кг и го спечели също толкова категорично, за да вземе бронза в категорията. Теодор започна първенството с туш над Смаил Смаил от Айтос, но във втория кръг загуби от финалиста Константин Бонев от Добрич. Това го прати на репешаж срещу Борислав Мързев от Гоце Делчев. Теодор спечели схватката с бърз туш и получи право да се бори за медал. В спора за бронза той тушира Ариф Ариф от Лозница.

На крачка от медала остана Борил Генчев в кат. 35 кг. Борил тушира Стилян Динев от „Черноморец“ (Бургас) в първия кръг, но после загуби от шампиона Атанас Костадинов от „Беласица“. В репешажа „локомотивецът“ тушира Хюсеин Хюсеин от Партизани, но не му достигна опит, за да се справи с Емил Бонев от Стара Загора в малкия финал.

В кат. 53 кг осмо място зае Александър Чакалов. Той започна с две победи – над Атанас Атанасов от Сливен и Светослав Габровски от Русе, но в третия кръг загуби от Мустафа Мустафа от Руен и това му отряза пътя към медалите.

В тази група „Локомотив“ участва с 10 души, от които половината дебютанти. Доволни сме от представянето на момчетата и в двете групи. Има още какво да се желае и трябва да се работи много, за да се радваме и на повече успехи. Но нека първо се порадваме на нашите шампиони, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

В първенството на II група отборната титла бе спечелена от „Олимпиец“ (Търговище), на второ място е „Берое“ (Стара Загора), а на трето „Беласица“ (Петрич). Четвърти е АСК Сливен, а горнооряховският „Локомотив“ е пети. Купите връчи генералният секретар на Федерацията по борба Валентин Райчев.

„Олимпиец“ (Търговище) спечели отборната купа и в I възрастова група. Второто място е за „Атос“, третото е за „Беласица“. Следват „Царевец Етър“, НСА и „Локомотив“ (ГО).


Ключови думи
борба Локомотив Дениз Ахмедов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати