Вторник, 05 Сеп 2023
            
Горна Оряховица Общество

„Глобъл Клинър” се оказа единственият кандидат за сметопочистването в Горнооряховска община

  06.06.2023 14:41
„Глобъл Клинър” се оказа единственият кандидат за сметопочистването в Горнооряховска община

Една оферта има подадена в процедурата за избор на почистваща фирма в Горнооряховска община за следващите 5 години. Единственият кандидат е „Глобъл Клинър” – фирмата, която и сега извършва дейността и която предизвика предсрочно обявяване на нова поръчка.

Срокът за подаване на оферти изтече в полунощ на 2 юни. Въпреки двойно завишената стойност на услугата в бъдеще, кандидатът е само един. Документите бяха отворени на 5 юни. На този етап комисията ще разглежда документите на единствения участник и ако го допусне, ще се отвори и ценовата оферта.

Индикативната стойност на поръчката е 13 милиона лева без ДДС за 5 години. Като новата фирма ще има задача да въведе нова система за сметосъбиране в Горна Оряховица с нови контейнери и нов автомобил.

Сегашният договор на фирмата е до май другата година, но „Глобъл Клинър” обяви, че не може да изпълнява дейността при цените, фиксирани в договора от 2019 г. и поиска да се оттегли. Досега дейността се извършваше по два договора – отделно за града и отделно за останалите селища. Двата са на обща стойност от около 6,4 млн. лв. без ДДС за 5 години. В предишната процедура имаше конкуренция между „Глобъл Клинър” и „Декра Строй”. Русенското дружество този път не подаде оферта, въпреки че участва в пазарните проучвания, обявени от Общината, за да се определи цената на поръчката. Докато върви процедурата „Глобъл Клинър” ще изпълнява старите договори.


Ключови думи
Глобъл Клинър сметопочистване Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати