Вторник, 29 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ (Дряново) спечели българо-британския футболен турнир в Горна Оряховица

  30.05.2023 22:04
„Локомотив“ (Дряново) спечели българо-британския футболен турнир в Горна Оряховица

„Локомотив“, но от Дряново, спечели Купата на кмета от едноименния международен турнир по футбол за юноши в Горна Оряховица. Три отбора спориха за отличието – двата „Локомотива“ от Горна Оряховица и Дряново и английският „Ротърфийлд Юнайтед“. Турнирът се организира от ОФК „Локомотив“ и Община Горна Оряховица и стана част от празничната програма на града.

В първия мач дряновските „локомотивци“ успяха да се наложат над домакините с 1:0. Втората среща беше най-драматична и победителят се определи с дузпи. В редовното време „железничарите“ от Дряново и гостите от Острова завършиха 1:1. При дузпите по-точни бяха дряновските момчета и така си гарантираха първото място в турнира. В последния ден „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Ротърфийлд“ играха за второто място. „Локо“ поведе с 2:0, но гостите демонстрираха британски стил и натиснаха в края на срещата. Успяха да върнат един гол и дори имаха шанс дори да изравнят.

В награждаването се включиха кметът инж. Добромир Добрев, зам. кметът Стефчо Алипиев и шефът на ОП „Младежки дейности спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. За всички момчета от „Ротърфийлд“ и техните треньори домакините бяха подготвили възпоменателни трофеи. Гостите пък подариха на двата „Локомотива“ по една топка и купа, а индивидуални подаръци имаше за всички футболисти на двата български отбора. Преди финалния мач футболистите и зрителите на стадион „Локомотив“ бяха поздравени с „Морски танц“ от мажоретен състав „Българче“ към ОУ „Иван Вазов“ и от фолклорна формация от НЧ „Братя Грънчарови 2002“.

„Обичаме България и Горна, ние сме приятели завинаги“, каза водачът на британската група, която включва не само момчетата от отбора, но още толкова техни родители. Всъщност британците гостуват за втори път в Горна Оряховица. Първият път беше през 2019 г. и тогава останали толкова доволни от престоя си, че пожелали да се върнат отново. Това е и своеобразен подарък за момчетата, които завършват училище и за последен път играят заедно. Връзката между „Локомотив“ и „Ротърфийлд“ пък е горнооряховчанката Петя Димитрова, която живее от години на Албиона и нейните приятели в родния й град Антоанета и Тодор Баланови. Баланов е треньор в Школата на „Локомотив“ и така се родила идеята за създаване на контакти между младите футболисти от двата града.


Ключови думи
Купата на кмета Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати