Неделя, 27 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

16-годишните хандбалисти на „Локомотив“ са шампиони, девойките са на пето място

  28.05.2023 23:45
16-годишните хандбалисти на „Локомотив“ са шампиони, девойките са на пето място

ХК „Локомотив“ спечели финала от Държавното първенство за юноши старша възраст М16. В продължение на три дни Гоце Делчев беше домакин на най-добрите хандбалисти в тази възраст. В групата си „Локо“ победи „Поморие“ и „Осъм“. След това в полуфинала отстрани „Мартен“, за да излезе в спора за златото срещу „Добруджа“. В един много оспорван мач младите „железничари“ стигнаха до победата с 19:18 (9:8) и вдигнаха шампионската купа.

В малкия финал за бронзовите медали „Поморие“ победи „Мартен“ с 30:19.

Стефан Георгиев от „Локомотив“ намери място в отбора на звездите. Пламен Катрев бе обявен за най-полезен състезател.

Крайно класиране при юношите:

1. ХК "Локомотив" гр. Горна Оряховица

2. ХК "Добруджа" гр. Добрич

3. ОХК "Поморие" гр. Поморие

4. ХК "Мартен 67" гр. Мартен

5. ХК "Осъм" гр. Ловеч

6. ХК "Пирин 64" гр. Гоце Делчев

„Беше много оспорван турни. Специални благодарности за домакините от „Пирин” Гоце Делчев, които бяха направили невероятна организация. Шампионската титла дойде трудно и затова е още по-удовлетворяващо, че успяхме да вземем златото. Имахме доста кадрови проблеми преди финалния турнир и съм много щастлив, че всички попълнения, които влязоха в последния момент се справиха блестящо. Като цяло този отбор дава заявка за много добро бъдеще. Момчетата са година-две по-малки от останалите, но проявиха страхотен характер. Мачовете бяха оспорвани, имаше моменти, в които изоставахме с по 4-5 гола, но момчетата успяваха да обърнат резултата и да победят. Това най-много ме радва – те растат като истински бойци”, коментира старши треньорът Йордан Димитров.

В последния месец в работата му с отбора помогна много и националът Михаел Иванов. Той също има голяма заслуга за успехът на юношите. Михаел, който се завърна тази пролет в „Локо” след престой в Германия, подписа договор с първодивизионен испански клуб и от август ще играе в силното първенство на Испания.

Шампионите на „Локомотив”: Стефан Георгиев, Велизар Драганчев, Георги Василев, Мартин Костадинов, Християн Колев, Радостин Байчев, Константин Бакалов, Иво Иванов, Михаил Тодоров, Галин Иванов, Даниел Генин, Пламен Катрев, Християн Генов, Владимир Статев.

По същото време се изиграха и финалите при девойките в същата възраст. Шампионки станаха момичетата на „Сливница“, победили на финала „Бяла“. Във финалния мач за 5-6 място отборът на „Локомотив“ победи „Панагюрище“ и стана пети.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати