Събота, 26 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

120 деца от три клуба се състезаваха в V общински турнир по плуване в Горна Оряховица

  27.05.2023 15:49
120 деца от три клуба се състезаваха в V общински турнир по плуване в Горна Оряховица

120 момчета и момичета от ПК „Локомотив”, СКП „Царевец” и ПК „Етър” участваха в петия общински плувен турнир в единствения басейн в Горна Оряховица – този на СУ „Георги Измирлиев”. Турнирът се организира от ПК „Локомотив” с подкрепата на Община Горна Оряховица и спонсори. Участваха деца от 5 до 15 години, разделени в 6 възрастови групи.

Всички участници получиха подаръци и грамоти. Медали имаше и за всички в първите две групи. Останалите се бориха за медалите в няколко дисциплини и разстояния.

В III група Самуил Алексиев от „Локо” спечели първото място на 50 метра кроул, следван от Йоан Бобонков, също от „Локомотив” и Йордан Витанов от „Царевец”.

Йоан Бобонков е първи на 50 м гръб. Втори  и трети са Николай Папазов и Виктор Куцаров от „Царевец”.

При момичетата в тази възраст Аделина Упалова от „Етър” спечели и двете дисциплини, а Мария Илиева от „Царевец” е втора. В кроула третото място е за Радост Илиева от „Локо”, а на гръб бронзовият медал спечели Емили Енчева от „Етър”.

При момичетата в IV група София Симова от „Царевец” е с два златни медала на 50 и 100 метра кроул и със сребро на 50 м гръб. Дария Косева от „Локо” е със златото на гръб и бронз на 100 м кроул. Киара Панчева от „Етър” е с два бронза на гръб и 50 м кроул. Дарина Илиева от „Локо” е със сребро на 100 м. кроул.

При момчетата троен шампион стана Борислав Стоянов от „Локомотив”, който спечели на 50 и 100 метра кроул и 50 метра гръб. Съотборникът му Иван Гугушев също си тръгна с три медала – сребро в късия спринт и бронзови в другите две дисциплини. Виктор Станчевски от „Царевец” спечели два сребърни медала на гръб и 50 метра, съотборникът му Владимир Джуров е трети на 50 метра кроул.

Михаела Милушева и Боян Стефанов от „Локомотив” доминираха при най-големите.


Ключови думи
плуване Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати