Понеделник, 28 Авг 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Кубрат Пулев сложи ръкавиците на ринга в Горна Оряховица

  29.05.2023 15:41
Кубрат Пулев сложи ръкавиците на ринга в Горна Оряховица

Кубрат Пулев сложи ръкавиците и направи няколко удара на ринга в боксовата зала в Горна Оряховица. Противник му беше кметът на унгарския град-партньор Сигетсентмиклош Янош Наги, който се е занимавал с бокс и е фен на Кобрата.

Най-успешният български боксьор е гост на празника на Горна Оряховица по покана на БК „Локомотив” и Общината. Снощи той присъства на тържествената заря-проверка, а днес първо се срещна с трениращите деца и младежи в боксовия клуб, а след това разговаря и най-вече се снима и дава автографи с горноораховчани, дошли до зала „Никола Петров”, за да видят спортната легенда.

Искам да мотивирам тези млади хора и да им покажа, че всеки може да стигне до върха. Първо обаче трябва вяра в себе си и любов към спорта. След това трябва и много труд. Ние сме тренирали от сутрин до вечер и сме се боксирали без стотинка 15 години. И то при много по-лоши условия от тези, при които вие сега тренирате. Но имахме голяма любов към спорта и вяра, че един ден ще успеем. И този ден дойде. Вярвайте, трудете се и един ден от тази зала ще излязат шампиони, които да славят Горна Оряховица и България, обърна се Кобрата към момчетата и момичетата от клуба.

Помагайте на спорта. Той създава характер, държи децата далече от пороците. Важното е да спортуват и се радвам, че подкрепяте спортните си клубове и работите добре заедно, каза шампионът на кмета инж. Добромир Добрев.

Горна Оряховица е спортен град и всеки клуб получава подкрепа от Общината. Хубавото е, че и бизнесът помага. Ето пример с президента на Боксов клуб „Локомотив” Анастас Начев, с когото работим много добре и за няколко години успяхме да преобразим условията за младите боксьори, каза от своя страна кметът. Той подари на госта икона на покровителя на Горна Оряховица свети Илия с пожеланието да бъде вече част от горнооряховчани.

Радвам се, че съм в Горна Оряховица точно за празника. Когато гледах ритуала снощи, се почувствах горд, че се пази българската история, че не се забравят героите и се почитат тези, които са дали нещо на България, отговори Кубрат.

Това е не само голям шампион, но и голям българин. Въпреки многото възможности да се боксира за чужд флаг, той винаги развява българския трибагреник на ринга, допълни президентът на „Локомотив” Анастас Начев, който представи госта на младите боксьори.

Скоро ще съм отново на ринга, увери Кобрата. В момента се договаря среща, вероятно в САЩ, като се търси противник, успехът срещу който да може да го изстреля към следващ двубой за световната титла. Не съм се отказал, разбира се. Понякога Бог или съдбата искат да ни изпитат колко силно искаме нещо. И когато силно го искаме, то се получава, заяви Кубрат Пулев на ринга в Горна Оряховица.


Ключови думи
Кубрат Пулев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати