Сряда, 23 Авг 2023
            
Горна Оряховица Общество

24 май в Горна Оряховица – празникът в снимки

  24.05.2023 11:48
24 май в Горна Оряховица – празникът в снимки

Най-българския ден празнува днес Горна Оряховица. С празнично шествие градът отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В шествието се включиха деца от детските заведения, ученици, учители. С „Върви, народе възродени“ го поведоха духовият оркестър на Центъра за подкрепа за личностно развитие и представителен блок, начело с кмета инж. Добромир Добрев. В блока бяха също зам.-кметовете на Горна Оряховица, общински съветници, просветни и културни дейци от общината. Със съгражданите си празника сподели и народният представител Димитър Николов. Специални гости бяха дами и господа от Випуск 1963 на СУ „Георги Измирлиев“ и ПТГ „Васил Левски“.

Детските и учебните заведения поведоха мажоретките на Детска градина „Здравец“. Докато минаваше шествието, бяха представени десетките награди, спечелени от децата от община Горна Оряховица от различни конкурси, олипмиади, състезания. За празника танцуваха мажоретки от ОУ "Иван Вазов" и свириха  млади музиканти от СУ „Вичо Грънчаров“, а Театралната група „Светлина“ към СУ „Георги Измирлиев“ връчи на официалните лица специални свитъци. На тях и на всички горнооряховчани театралите поръчаха да се отнасят с огромна почит към словото.

Бели гълъби от ДГ „Елена Грънчарова“ и балони от ПГЛПИ „Атанас Буров“ полетяха в небето над Горна Оряховица за празника.   

Той продължи с връчването на наградите „Млада Горна Оряховица“.   


Ключови думи
24 май Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати