Понеделник, 14 Авг 2023
            
Велико Търново Общество

Ротаракт клуб – Велико Търново направи дарение на общинския приют за кучета и се включи в освежаването му

  15.05.2023 14:52
Ротаракт клуб – Велико Търново направи дарение на общинския приют за кучета и се включи в освежаването му

Ротаракт клуб Велико Търново приключи инициативата си „За лапичка с любов”, насочена към подпомагане на общинския приют за кучета във Велико Търново. В тази своя дейност младите ротарианци се водят от мъдрите думи на Махатма Ганди, че за величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните.

Ротаракторите дариха консерви с храна и ваксини за обитателите на приюта и освежиха и една от клетките за кучета. В дейностите активно участие взеха и членове на Интеракт клуб - Велико Търново, Ротари клуб - Велико Търново, както приятели на ротаракторите.

Ротаракт клуб - Велико Търново приканва всички, които обичат животните и искат да им помогнат, да посетят общинския приют за кучета, да разходят животните, да се включат в освежаването на последната клетка, а защо не и да осиновят някой от обитателите на приюта.

„За лапичка с любов” е поредното добро дело на Ротаракт клуб - Велико Търново, реализирана в последните няколко месеца. През февруари клубът отбеляза 20 години от създаването си. На бляскавото събитие бяха събрани средства за закупуването на апаратура за Центъра за кожно-венерически заболявания във Велико Търново. През март бяха реализирани традиционните пролетни инициативи „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” и „В кръвта ти е да спасяваш животи”. По случай Великден през април бе осъществена акцията „Купи и дари”, благодарение на която бяха подпомогнати 16 семейства в нужда от Велико Търново и региона. В началото на месец май Ротаракт клуб осъществи маратона RotaRun, в който участие взеха 75 души, като целта беше да се популяризира даряването на стволови клетки като процедура, спасяваща човешки животи.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб в старата столица, може да се свържете с тях на официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
Ротаракт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати