Понеделник, 26 Юни 2023
            
Велико Търново Общество

12 кръводарители се включиха в кампанията на Ротаракт клуб - Велико Търново

  27.03.2023 15:25
12 кръводарители се включиха в кампанията на Ротаракт клуб - Велико Търново
12 кръводарители са се включили в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи”, организирана от Ротаракт клуб - Велико Търново и отделението по Трансфузионна хематология (Кръвен център) при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”.
Акцията, която се проведе на 25 март – Благовещение, е една от традиционните пролетни инициативи на Ротаракт клуб - Велико Търново. Целта й е да се подпомогне дейността на отделението по Трансфузионна хематология, като се набави резерв от кръв, необходим за дейността му.
Отделението по Трансфузионна хематология в МОБАЛ е единственият кръвен център в област Велико Търново, който отговаря за всички 10 общини. По тази причина Ротаракт клуб - Велико Търново провежда ежегодно инициативата „В кръвта ти е да спасяваш животи”.
Младите ротарианци изказват благодарност на всички, които подкрепиха инициативата им и помогнаха за спасяването на човешки животи.
Всеки, който желае да дари кръв, но не е могъл да го направи по време на акцията, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново, може да направи дарение директно в отделението по Трансфузионна хематология” в областната болница, всеки делничен ден от 8.00 до 13.00 часа.

Ключови думи
Ротаракт кръводаряване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати