Сряда, 15 Мар 2023
            
Велико Търново Общество

Великотърновският Ротаракт клуб дари техника и книги на белодробната болница

  14.12.2022 10:19
Великотърновският Ротаракт клуб дари техника и книги на белодробната болница

Членовете на Ротаракт клуб - Велико Търново, дариха на Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман” в старата столица инхалатори, апарат за сънна апнея и книги.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман” е единственото здравно заведение в област Велико Търново, специализирано в лечението на пневмо-фтизиатрични заболявания. Дарените от Ротаракт клуб инхалатори са от голяма необходимост за болницата, тъй като в момента тя разполага само с един оборотен инхалатор.

Апаратът за сънна апнея, дарен от младите ротарианци, е не по-малко необходим на лечебницата. Сънната апнея е болест, характеризираща се с повтарящи се епизоди на частично или пълно колабиране на горните дихателни пътища по време на сън, което от своя страна е свързано с прекъсване на дихателния поток към долните дихателни пътища. Апаратът за сънна апнея ще подпомогне работата на здравните специалисти при лечението на пациенти с този тип заболяване.

Младите членове на Ротаракт клуб - Велико Търново откликват и на призива на директора на белодробната болница д-р Стела Денчева за даряване на книги – художествена литература. Чрез тях те ще направят престоя на пациентите на болничното заведение по-лек.

Припомняме, че в момента тече и акцията „Купи и дари”, която Ротаракт клуб по традиция провежда преди Коледа. Всеки, който иска да дари хранителни продукти за хора в неравностойно положение, може да го направи в шест търговски обекта, където има брандирани колички на кампанията „Купи и Дари – Коледа 2022“. Акцията продължава до 20 декември в супермаркет „Хаджирадеви - ул. „Филип Тотю”; „Стиви” - кв. „Колю Фичето” и кв. „Бузлуджа”; „Класико” – кв. Картала, „Класико” - МОЛ и „Класико” – кв. „Бузлуджа”.

Близо 4000 кг хранителни продукти и домакински консумативи от първа необходимост събраха младежите от Ротаракт през последните три години в кампаниите си „Купи и дари”, като те не спряха акцията дори и по време на пандемията от коронавирус.

Нека отново отворим сърцата си и да направим нечии празници по-уютни, топли и приятни, призовават членовете на Ротаракт клуб.


Ключови думи
Ротаракт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати