Неделя, 04 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Двойка от Велико Търново получава финансова подкрепа от кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

  31.05.2022 13:53
Двойка от Велико Търново получава финансова подкрепа от кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“
Успешно приключи четвъртото издание на благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, организирана от „Ротаракт клуб“ – В. Търново, съвместно с Фондация „Искам бебе“ и Общината. Кампанията се проведе на 7 и 8 март и набираше средства в подкрепа на асистираната репродукция.
Пред нотариус бе проведен и жребий за избор на двойка, която да бъде подпомогната за процедури и медицински изследвания, свързани с метода ин-витро. Определеното семейство ще бъде подпомогнато с 3157 лева, събрани по време на кампаниите „С цвете в ръка“ през 2021 и 2022 година.
Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ благодариха на представителите на „Ротаракт“ Григор Григоров и Марий Стоянов за ангажираността на организацията с каузата да се раждат все повече деца във Велико Търново и специално за подкрепата им за борбата с репродуктивните проблеми. Много важен партньор в тази мисия е и фондация „Искам бебе“, подчертаха още те.
Инициативата допълва програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново, реализирана над десетилетие. И тази година фондът е в размер на 70 000 лева, определени са 26 двойки, които ще бъдат подкрепени за медицински процедури. За изминалите 10 години по програмата финансово са подпомогнати над 180 семейства с репродуктивни проблеми. Първото бебе по програмата се ражда през 2012-а година, а към днешна дата родените вече са 68, от които 12 са двойките близнаци.

Ключови думи
Ротаракт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати