Събота, 22 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ спечелиха медали от международен конкурс за компютърна рисунка и колаж

  22.04.2023 15:03
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ спечелиха медали от международен конкурс за компютърна рисунка и колаж

Деца от групата за занимания по интереси Клуб „Цветна магия“ в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица, ръководена от Пепа Хаджитодорова, участваха в XIV Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж на тема „Творчество без граници” – Хасково 2023. Конкурсът е организиран от Община Хасково, Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале” в града с подкрепата на еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

В конкурса участваха 427 рисунки, 512 колажа и 120 творби от чужбина. По регламент участниците в конкурса бяха на възраст от 4 до 27 г., разпределени в 8  възрастови групи. Участниците от СУ „Вичо Грънчаров“ се представиха отлично и завоюваха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

В категория „Рисунка“ 8-годишният Крисиан Илиев е със златен медал в ІІІ група (8-10 г.), а година по-големият Александър Хинов спечели сребро в ІV група (11-12 г.). В категория „Колаж“ Михаил Моллов на 7 г. е със златен медал във ІІ група (6-7 г.). В ІІІ група (8-10 г.) 10-годишната Ема Апостолова и връстникът й Мирослав Николов са с бронзови отличия.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров Пепа Хаджитодорова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати