Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Състезание по първа помощ и действия при бедствия и аварии проведоха в СУ „Вичо Грънчаров“

  13.04.2022 15:33
Състезание по първа помощ и действия при бедствия и аварии проведоха в СУ „Вичо Грънчаров“

Състезание по първа помощ и действия при бедствия и аварии проведоха днес в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Състезанието се организира от училището и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града, а целта му е да се усвоят практически умения, знания и компетентности за реакция при извънредни обстоятелства като радиоактивно замърсяване или земетресение. Състезанието бе открито от директора на училището Нели Атанасова и директора на Пожарната в Горна Оряховица инж. Георги Тодоров. Успех на децата пожелаха също Валери Великов от РСПБЗН – Горна Оряховица и Николай Александров от Регионалната дирекция във Велико Търново.

В две части е разделена надпреварата. В първата част учениците, които са на възраст V – VII клас, решават тест. Във втората част минават през 4 пункта – оказване на първа помощ, радиоактивно замърсяване и обеззаразяване на храна, действия при земетресение и пожарна безопаснот.

Общо 7 отбора от по 6 души се включиха в състезанието. На първо място завърши отборът на 7.а и 7.б клас, техен подгласник стана тимът на 7.б клас, трети се класираха учениците от 6.б клас.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров пожарна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати