Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

СУ „Вичо Грънчаров“ приключи успешно втора мобилност по проект „Trees: To Reinforce European Environment Sustainabilit“

  03.06.2022 13:37
СУ  „Вичо Грънчаров“ приключи успешно втора мобилност по проект „Trees: To Reinforce European Environment Sustainabilit“

СУ  „Вичо Грънчаров“ приключи успешно втора мобилност по проект „Trees: To Reinforce European Environment Sustainabilit“, № 2020-1-CY01-KA229-065951_2. Проектът е съфинансиран от програма „Еразъм+“, КД 2 на Европейския съюз. В периода 21.05.2022-28.05.2022г. екип от десет ученици и четирима учители взе участие във втора мобилност по транснационален проект „Trees“, програма  „Еразъм+“, КД2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ в Ларино, Италия. Партньори по проекта са пет държави – Италия, Кипър, Португалия, България и Германия. От стартирането на проекта са проведени два международни конкурса - първият за лого на проекта, а вторият за пазител на гората „Forest Guardian”. След анонимно гласуване на участници от пет държави, отборът на СУ „Вичо Грънчаров” взе две призови места. Автор на творбата за пазител на гората е Паолина Караиванова, ученичка от Х „а” в СУ „Вичо Грънчаров”.

Екипът от учители и ученици на СУ „Вичо Грънчаров“ посети Класическата гимназия „Ф. Довидио“ с разширено изучаване на природни науки и изкуства в град Ларино, Италия. Учениците участваха в международни работилници: “WEB TV double interviews“, “Garden a lasagne“, “Paper flowers“, “Soap making”, “Extraction of Plant Oil”, “Archaeo LAB”. Работата в съвместни творчески дейности обогати знанията и компетентностите на учениците, провокира тяхната креативност и иновативно мислене.

Учениците, участници в проекта “Trees”, създадоха свои авторски текстове и  визуализираха героите си. Следващото предизвикателство за тях ще бъде да филмират историите си, използвайки различни програми и приложения. Иновативният начин за използване на технологиите, в съответствие с променящия се свят, ще насърчи усъвършенстването на ключови умения,  превръщайки учениците ни  в активни, отговорни и предприемчиви граждани. Успешното интегриране на чуждоезикови и социални умения, запознаването с италианската култура и образователна система насърчи прилагането на практика на идеите за устойчиво развитие.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров Еразъм +
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати