Понеделник, 06 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Обучителен център по пожарна безопасност бе открит в СУ „Вичо Грънчаров“

  05.12.2022 16:22
Обучителен център по пожарна безопасност бе открит в СУ „Вичо Грънчаров“

Детски обучителен център по пожарна безопасност и защита на населението бе открит днес в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Центърът е резултат от съвместните усилия на Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, СУ „Вичо Грънчаров“ и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. В него деца от цялата община ще трупат знания как да избягват  кризисни ситуации и как да реагират, ако такива настъпят.

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, директорът на училището Нели Атанасова и директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново комисар Красимир Кръстев прерязаха лентата на центъра. Специален гост на церемонията бе главен инспектор Александър Дамянов – началник сектор „Публична осведоменост“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На място бяха и шефът на Пожарната в Горна Оряховица главен инспектор инж. Георги Тодоров и екипът му, директори на детски градини и училища от общината.

Радвам се, че днес сме заедно, за да открием съвместния ни проект. Направихме го с много желание и труд за децата на Горна Оряховица. Благодаря за съдействието, каза Нели Атанасова. Удовлетвореността си не скри и кметът инж. Добромир Добрев. Вярвам, че тук горнооряховчатета ще получат много знания. Днес информацията, която се споделя, е много важна, за да се реагира адекватно в дадена ситуация. Затова е важно децата от малки да знаят как да действат, сподели Добрев. Успех пожела и комисар Кръстев.

Като идея проектът се ражда още преди около 3 г., но временно е замразен заради пандемията. Активната работа по реализирането на обучителния център започва след отпадането на ограниченията и отнема 2 месеца. В област Велико Търново подобен център има единствено в Балван, Елена и Павликени.

Центърът е насочен за деца на възраст от детската градина до завършване на средно образование. След 16-годишна възраст те могат да участват в доброволни формирования, за да бъдат от полза на обществото. Всички знаете, че превенцията е много важна. Не по-малко важно е да се влюбят в нашата професия, обясни и главен инспектор инж. Георги Тодоров.

Също в СУ „Вичо Грънчаров“ ще бъде открит още един обучителен център. Той се създава съвместно с Районното управление на МВР в Горна Оряховица и официално ще бъде открит съвсем скоро.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров пожарна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати