Вторник, 20 Юни 2023
            
Други Свищов

Управителният съвет на „Красива България“ одобри проект на Община Свищов за реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“ за над 350 хил. лева

  15.03.2023 15:56
Управителният съвет на „Красива България“ одобри проект на Община Свищов за реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“ за над 350 хил. лева

Следвайки своята политиката за осъвременяване на материалната база на учебните заведения, Община Свищов предстои да реализира поредно проектно предложение по Проект „Красива България“. Става дума за реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“ в град Свищов. Актуалното състояние на обекта налага обновяване и модернизиране на дворното пространство на училището и изграждане на спортна площадка с нови уреди и подходяща настилка.

Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение. Необходимите ремонтни дейности са насочени към това да се създадат благоприятни и безопасни условия за образователна, спортна и развлекателна дейност на децата и по този начин да се повиши качеството на получаваното образование.

Проектното предложение предвижда изграждането на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол, ще бъдат изградени трибуни и монтирани седалки. Заложено е спортната площадка да се огради с висока ограда с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с LED осветление и мощни прожектори.

С изпълнение на заложените дейности ще се подобри базата на училището и качеството на предлаганата образователна услуга. От подобрената среда ще се възползват сформираните в училището спортни клубове по хокей на трева, тенис на маса, волейбол, лека атлетика и други, завоювали множество медали и купи и участващи в редица спортни първенства и турнири.

Наличието на добра материално-техническа инфраструктура с подходящо оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.

Общата стойност по проектното предложение „Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов“ възлиза на 368 541,00 лв., от които 128 989,00 лв. ще бъдат финансирани от Проект „Красива България“ и 239 552,00 лв. собствен принос на Община Свищов. 

Припомняме, че по Проект „Красива България“ през 2019 и 2020 година Община Свищов реализира две проектни предложения за подобряване на социалната и спортна инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, а през 2021 г. реализира проект за ремонт на фасада и ограда на ДГ „Слънчо“ в гр. Свищов.


Ключови думи
Красива България СУ Цветан Радославов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати