Петък, 19 Авг 2022
            
Общество Павликени

Започна изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ „Климент Охридски“ в Павликени

  19.05.2022 10:50
Започна изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ „Климент Охридски“ в Павликени

Първа копка от изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ "Климент Охридски" в Павликени направиха кметът на общината инж. Емануил Манолов, директорът на училището Радка Станева и управителят на фирма изпълнител на строителните дейности "Стройко" - инж. Иван Трайков.

Общата стойност на проекта е 158 596 лева, от които 67 9844 лева от проект „Красива България“ за финансиране на СМР, и 90 612 лева - съфинансиране от Община Павликени.

Предвижда се изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност. Ще бъдат монтирани комбинирано съоръжение за игра, тенис маса, кубове за катерене, пейки и кошчета. Част от оградата ще бъде ремонтирана.

„Изграждането на тази площадка е важно, защото младите хора на Павликени имат нужда от места за игра, места за срещи, места за спокойствие, където да могат да са щастливи и да израстват защитени и сигурни“, каза в словото си кметът инж. Манолов.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Стройко” ООД - Велико Търново с управители Иван Трайков и Емил Иванов.  Срокът за изпълнение на проекта е три месеца.

Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД - Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков.

Фирма „Проект плюс” ООД - Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е и автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

По време на изпълнение на дейностите по проекта ще се създадат нови работни места, тъй като 35 % от лицата, работещи на обекта, ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

По време на церемонията за първа копка отец Димитър отправи благослов за предстоящата работа на обекта.


Ключови думи
ОУ „Климент Охридски“ Павликени Красива България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати