Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Павликени

Община Павликени започва изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в двора на ОУ „Св. Климент Охридски”

  28.02.2022 11:07
Община Павликени започва изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в двора на ОУ „Св. Климент Охридски”

Комбинирана площадка за детски игри и спорт ще бъде изградена в двора на ОУ „Св. Климент Охридски” по нов проект на Община Павликени, финансиран от Проект „Красива България”.

Предвижда се да се изгради нова площадка за игра и спорт на открито, разположена в централната част на училищния двор. Тя ще отговаря изцяло на изискванията на наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. В централната част на площадката ще се разположи комбинирано детско съоръжение върху зона от цветна ударопоглъщаща синтетична настилка. Още една зона за игра, където ще бъдат разположени специални кубове за катерене и маса за тенис на открито, ще бъде обособена на площадката. Предвижда се изграждането на алеи, зелени ивици и разполагането на парково обзавеждане – беседки, пейки и кошчета в уширените зони на алеите. Ще бъде ремонтирана и съществуващата ограда откъм улицата от североизток.

Обща стойност на проекта е 170 000 лева, от които 67 984 лева са безвъзмездната помощ. Съгласно правилата на програмата, „Красива България“ съфинансира само строително-монтажните работи и управлението от страна на ПКБ. Задължение е на Община Павликени да финансира всички останали дейности – проектиране, строителен и авторски надзор, въвеждане в експлоатация и т.н, както и озеленяването. За това Общинският съвет вече даде разрешение.

По време на изпълнението на строителните дейности на обекта ще бъдат наети безработни лица.

В ОУ „Св. Климент Охридски“ се обучават 310 деца от първи до седми клас. Всички ученици задължително поне един час седмично трябва да спортуват на открито. 90 % от учениците от първи до четвърти клас са на целодневно обучение. Нормативно се изисква един час почивка през деня, която децата прекарват в двора на училището.


Ключови думи
Красива България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати