Четвъртък, 19 Май 2022
            
Други Павликени

Заплахите срещу ръководството на община Павликени възмутиха кметовете на населени места

  08.02.2022 13:32
Заплахите срещу ръководството на община Павликени възмутиха кметовете на населени места

Заплахите в интернет срещу кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, кмета на кметство Върбовка Ивелин Розинов и заместник-кмета на община Павликени инж. Анастасия Вачева възмутиха кметовете на населени места в общината. Те излязоха с нарочна декларация, с която се обявяват срещу агресията, вербалните нападки и заплахите.

Под декларацията са се подписали 16 от местните управници. Те заявяват, че се противопоставят на онлайн кампанията от последните седмици, която цели да подрони авторитета на тримата им колеги чрез неверни твърдения, обидни квалификации и открити заплахи за сигурността им.

 „Всички ние се ръководим от демократичните правила, като сред тях на първо място е законността. Всички ние в местното самоуправление сме се заклели да служим на интересите на нашите съграждани. Това означава да се изслушват всички мнения и да се търси баланса при вземането на трудни решения. С нито едно свое действие тримата наши колеги не са нарушили тези морални принципи“, се казва в декларацията. „Повечето от нас имат по няколко мандата зад гърба си. През последните десет години сме впечатлени от размаха, с който работи инж. Манолов, и от разбирането, с което той се отнася към нас като колега“, подчертават кметовете.

„Диалогът в обществото може да стане чрез аргументи и факти. Той трябва да почива на професионални качества, реални предложения и толерантност“, казват кметовете и призовават за нормализиране на диалога.

Кметовете и кметските наместници и преди са защитавали свои колеги чрез нарочни декларации. В предишни мандати те са излизали с позиции срещу физическото насилие.

Пълният текст на декларацията:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние, кметовете на кметства и кметските наместници от община Павликени, остро възразяваме срещу агресията и вербалните нападки по адрес на наши колеги. В последната седмица срещу кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, кмета на кметство Върбовка Ивелин Розинов и заместник-кмета на община Павликени инж. Анастасия Вачева се разрази онлайн кампания, която цели да подрони авторитета им чрез неверни твърдения, обидни квалификации и открити заплахи за сигурността им. Противопоставяме се на това!

Диалогът в обществото може да стане чрез аргументи и факти. Той трябва да почива на професионални качества, реални предложения и толерантност.

Всички кметове сме пряко избрани с мнозинство от нашите съграждани. Кметските наместници са излъчени и назначени от кмета на общината по волята на болшинството от жителите на съответното населено място. Повечето от нас имат по няколко мандата зад гърба си. През последните десет години сме впечатлени от размаха, с който работи инж.Манолов, и от разбирането, с което той се отнася към нас като колега.

Всички ние се ръководим от демократичните правила, като сред тях на първо място е законността. Всички ние в местното самоуправление сме се заклели да служим на интересите на нашите съграждани. Това означава да се изслушват всички мнения и да се търси баланса при вземането на трудни решения. С нито едно свое действие тримата наши колеги не са нарушили тези морални принципи.

Обществените отношения между граждани и местна власт не бива да се решават чрез агресия.

Призоваваме за нормализиране на диалога. От градивния разговор полза ще имат и двете страни.

 


Ключови думи
Павликени заплахи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати