Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Деца поеха ръководството на Община Свищов за ден

  10.05.2022 13:57
Деца поеха ръководството на Община Свищов за ден

На 9 май,  по повод  Деня на ученическото самоуправление и Деня на Европа, Община Свищов отвори вратите си за учениците на СУ „Цветан Радославов“. Възможност да  бъдат кмет, заместник-кметове, председател на Общински съвет и секретар за един ден имаха учениците от V, VII и VIII класове на СУ „Цветан Радославов“.

Петокласникът отличник  Цветелин Иванов, отличаващ се с управленчески и лидерски качества, зае позицията „Кмет на Община Свищов“.

Длъжността „Председател на Общинския съвет“ зае Димана Ангелова , ученичка от VIII клас, а на местата на  четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като  секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова  от VII клас.

Точно в 13:00 часа в Гербова зала с кратък поздрав кметът д-р Генчо Генчев откри срещата и в кратка оперативка представи функциите и дейността  на заемащите ръководни постове в общинската администрация.  Не след дълго  ученици и общински ръководители  поеха  към работните помещения.

След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на общината, учениците споделиха , че са  изключително развълнувани и  радостни от факта, че Община Свищов  отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление. Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава.


Ключови думи
СУ Цветан Радославов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати