Понеделник, 10 Oct 2022
            
Други Свищов

СУ „Цветан Радославов“ е победителят в седмото издание на състезанието „Моята България“

  04.03.2022 16:13
СУ „Цветан Радославов“ е победителят в седмото издание на състезанието „Моята България“

За седма поредна година по инициатива на Община Свищов се проведе  ученическото състезание „Моята България“, посветено на националния празник на Република България  - Трети март. Състезанието цели съхраняване на историческата памет на България, отдаване на  нужното внимание и почит към националния празник, и чрез подрастващите, запазване на   жив споменът за паметните събития, довели до Освобождението на страната на 3 март 1878 година.

За втора поредна година предвид епидемиологичните мерки, действащи на територията на страната, състезанието се преведе онлайн и се излъчи на живо на фейсбук страницата отдел "Образование" и дирекция "Култура и културно наследство" към Община Свищов.

В надпреварата взеха участие ученици от горните класове на всички свищовски средни училища. Отборите бяха в четиричленен състав, напътствани от учител-историк  и мериха сили и знания в два поредни кръга, свързани с дати, събития и значими личности от българската история.

Представянето им бе оценявано от жури в състав д-р Генчо Генчев, кмет на Община Свищов; д-р Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на европейски проекти и образование“ на Община Свищов; Росен Маринов, директор на дирекция „Култура и културно наследство”; Ивелина Иванова, директор на Исторически музей - Свищов; Анатолия Тодорова, уредник в къща- музей  „Алеко Константинов“; Веселина Спасова, библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“; Маргарита Колева, библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“.

Оспорваното състезание завърши с победа на учениците от СУ„Цветан Радославов“, второ място зае отборът на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Трети в класацията, според получения брой точки, са представителите на СУ „Николай Кантранов“. Четвърто и пето място съответно заемат СУ „Димитър Благоев“ и СПГ „Алеко Константинов“.

В края на състезанието д-р Анелия Димитрова, в качеството си на член на журито и зам.-кмет на Община Свищов, поздрави участниците за представянето им.

Наградите тази година са под формата на ваучери и са осигурени от „Други дейности по образованието“ към Община Свищов.


Ключови думи
СУ Цветан Радославов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати