Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Община Свищов подаде първото си проектно предложение за новата година

  05.01.2022 15:59
Община Свищов подаде първото си проектно предложение за новата година

На 4 януари 2022 г. - първият работен ден за годината, Община Свищов успешно подаде проектно предложение към Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България“ за „Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов“.

Проектното предложение е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство, насочена към подобряване материалната база на училищата и в подкрепа на спорта и спортните постижения на подрастващите.

Проектната идея е насочена към изграждането на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Цветан Радославов“, даваща възможност на много деца и подрастващи да спортуват активно и да общуват чрез спорта, тъй като той възпитава, изгражда ценности и развива здравословен начин на живот.

С изграждането на спортната площадка ще се даде шанс на учениците да спортуват активно, а и спортните клубове към училището ще имат повече възможности за водене на редовни и пълноценни тренировъчни занимания по няколко вида спорт на открито.

Част от планираните дейности включват изграждане на комбинирано игрище за хокей на трева и футбол, закупуване, доставка и монтаж на футболни врати с мрежа,  врати за хокей на трева, баскетболен кош и уреди за фитнес на открито.

Спортната площадка ще бъде оградена с предпазна ограда с цел безопасност на децата по време на игри, тренировки и занимания и ще бъде изградено площадково осветление чрез монтаж на Led прожектори. За зрителите и играчите е предвидено закупуване и монтиране на седалки и трибуни.

Бюджета на проекта възлиза на 247 872,00 лв., като Община Свищов ще  участва с 131 372,00 лв. (53 % от цялата сума) съгласно изискванията на програмата.


Ключови думи
СУ Цветан Радославов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати