Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество Свищов

40-годишен юбилей отпразнува СУ „Цветан Радославов“ в Свищов

  20.04.2022 15:14
40-годишен юбилей отпразнува СУ „Цветан Радославов“ в Свищов

Днес в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ тържествено бяха отбелязани 40 години от създаването на СУ „Цветан Радославов“ в Свищов. Празничното събитие събра представители на различни институции, ученици, учители, родители и благодетели, които през годините под една или друга форма са били свързани с училището. На събитието присъства кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, който заедно с представители на общинското ръководство, в лицето на председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кмета д-р Анелия Димитрова и началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева, приветства ръководството на училището, учителите, учениците и персонала. По повод празника, градоначалникът връчи на директора Марияна Маркова почетна грамота за изключителен принос в образованието и за издигане престижа на града. Тя от своя страна върна жеста към Община Свищов, като поднесе на кмета Генчев почетен плакет в знак на благодарност за подкрепата и доброто сътрудничество.

Специален гост беше Негово високопреосвещенство великотърновският митрополит Григорий, който отслужи благодарствен молебен и благослови децата и жителите на Свищов. Владиката подари две икони на училището, с благопожелания за здраве и много бъдещи успехи, а Маркова с уважение го удостои с почетен плакет.

Почетни плакети за приноса им към развитието на СУ „Цветан Радославов“ през годините получиха също инж. Розалия Личева, Йорк Шенг, Фимка Тотева, Връбка Попова, Стефан Тончев /посмъртно/, Любка Шишманова, Любен Маринов /посмъртно/, Йордан Йорданов и Иван Тодоров. Всички те получиха дълбока признателност за делата си и бурни аплодисменти от присъстващите.

Приветствени слова по повод празника произнесоха също зам.-ректорът на СА „Д. А. Ценов“ Румен Йерусалимов и д-р Боянка Димитрова – ст. експерт в РУО Велико Търново, които поднесоха поздравителни адреси съответно от ректора на Стопанска академия проф. Марияна Божинова и началника на РУО инж. Розалия Личева. Поздравителни адреси бяха получени още от Народното събрание на РБ, Българската федерация по хокей на трева, редица образователни и др. институции.

По време празничната програма бяха връчени наградите от конкурса „Мила Родино, ти си земен рай…“ и бе излъчен ретроспективен филм за историята на училището. А за да подчертаят особената тържественост на повода, възпитаниците на СУ „Цветан Радославов“ зарадваха присъстващите гости с музикални изпълнения.


Ключови думи
СУ Цветан Радославов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати