Четвъртък, 18 Май 2023
            
Велико Търново Други

Военнослужещи бяха повишени в звание и получиха награди

  14.02.2023 16:08
Военнослужещи бяха повишени в звание и получиха награди

Плакет на Министерството на отбраната получи заместник-деканът на факултет „Сигурност и отбрана“ в Националния военен университет „Васил Левски“ подполковник доц. д-р Иван Иванов. Подполковник Иванов е отличен със заповед на министъра на отбраната за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения, за проявен професионализъм през целия период на службата и във връзка с навършване на кръгла годишнина.

Трима офицери са повишени във военни звания и получиха пагоните си от заместник-началника на НВУ полковник Георги Крайнов. Със заповед на началника на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов, повишен във военно звание „майор“ е капитан д-р Иван Данев, асистент в катедра „Логистика на сигурността“ във факултет „Логистика и технологии“.

Майор вече е и д-р Петър Петлянков, асистент в катедра „Защита на населението и инфраструктурата“ на факултет „Сигурност и отбрана“. Капитанските си пагони получи и старши лейтенант Иван Атанасов, асистент в катедра „Защита на населението и инфраструктурата“.

Отличие за постигнати високи спортни резултати получи и курсант-младши сержант Златина Генчева, която е на трето място в класацията „Спортист на годината на Министерството на отбраната“ за 2022 г. при жените. Отборът на Националния военен университет е пети в крайното комплексно отборно класиране от Държавните военни шампионати за миналата година./ сн. НВУ


Ключови думи
военни звания НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати