Сряда, 10 Май 2023
            
Други

Курсанти на НВУ спечелиха стипендии на фондация „Еврика“ за успехи в науката

  03.02.2023 10:27
Курсанти на НВУ спечелиха стипендии на фондация „Еврика“ за успехи в науката

Трима курсанти от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет станаха стипендианти на фондация „Еврика“. Стипендиите са в размер на 3000 лв. и се дават в 11 области. Обучаемите на НВУ получават отличията за успехи в науката.

Курсант-старшина Йорданка Ламбова е отличена за постижения в овладяването на компютърните науки със стипендия на името на Джон Атанасов.

Стипендията на името на акад. Димитър Мишев, която е за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката, тази година получава курсант-старшина Димитър Димов. Курсант-старши сержант Борислав Борисов е носител на наградата на името на акад. Ангел Балевски. Това отличие се дава за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на машиностроителните технологии.

Тримата възпитаници на Националния военен университет получиха отличията си на официална церемония, която се проведе в Националния дворец на културата в София.

За двадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА определи студентите, които получиха именни стипендии в размер на 3000 лева годишно в 11 области.

Гости на тържеството бяха Петър Кънев, зам. председател на Комисията по икономическа политика и иновации в 48 Народно събрание; акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Валентина Танева, съветник на президента по образование, Диана Петкова, председател на Синдиката на учителите в България, акад. Николай Витанов, зам. ректор на СУ „Св. Кл. Охридски“./ сн. НВУ


Ключови думи
НВУ Фондация Еврика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати