Петък, 12 Май 2023
            
Други Лясковец

Обособяват нов паркинг в Лясковец

  07.02.2023 14:11
Обособяват нов паркинг в Лясковец

Паркинг за 9 автомобили се обособява пред магазин СВА на пл. „Възраждане“ в Лясковец. Заповед за това издаде кметът на общината, след като бе извървяна цялата процедура по въвеждането на постоянната организация на движението.

През ноември 2021 г. в общинската администрация в Лясковец е получено сигнално писмо от Районното управление на МВР в Горна Оряховица. Във връзка с него е назначена комисия, която да огледа и установи възможността за ограничаване достъпа и паркирането до пространството пред магазина с тротоарни колчета и съответната вертикална сигнализация, с цел осигуряване безопасността на движението и недопускане възникването на ПТП в кръстовището на площад „Възраждане“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Васил Левски“ и ул. „Манастирска“ в Лясковец. Комисията установява, че пред магазина паркират постоянно автомобили, като захождат от всички страни и паркират където има място, като много често това пречи на видимостта на моторните превозни средства, идващи от ул. „Манастирска“ и затруднява включването им в движението в ляво посока ул. „Трети март“. Комисията е взела решение да се изготвят различни варианти, като бъде избран най-рационалният от тях.

Предложени са 5 варианта, изготвени от главния архитект на Община Лясковец. Избраният измежду тях е внесен за разглеждане от Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата към Община Лясковец (ОбщКБДП) и  одобрен на заседание в началото на април 2022 г. Предложено е да бъде възложено изработването на проект за организация на движението за пространството пред магазин CВA от проектант с необходимата правоспособност.

Това става и в резултат е изработен проектът за паркинг с 9 места, сигнализиран с пътен знак Д19 и допълнителна табела Т17, и пътна маркировка М13.

Изходът на паркинга към улицата да бъде сигнализиран с пътни знаци Б2 и Г6. Съществуваща пешеходна пътека пред входа на паркинга да бъде премахната, да бъдат монтирани антипаркинг стълбчета в участъка извън вход/изход на паркинга, сочи кметската заповед.

Проектът е съгласуван с Областната дирекция на МВР. Той бе публикуван на официалната страница на Община Лясковец с цел обществеността да се запознае с него и евентуално да изрази становища и направи предложения.

В законовия едномесечен срок такива не са постъпили.


Ключови думи
паркинг СВА Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати