Вторник, 09 Май 2023
            
Лясковец Общество

С по 3 хил. лв. в Лясковец подкрепят местни инициативи

  07.02.2023 11:03
С по 3 хил. лв. в Лясковец подкрепят местни инициативи

Процедура за набиране на предложения за местни инициативи сесия 2023 обяви Настоятелството на Фонда за подкрепа на местни инициативи - Община Лясковец. Общата стойност на финансовата подкрепа за една инициатива е 3000 лева, а общият бюджет на Фонда в община Лясковец за 2023 г. е 20 000 лева.

Предложения се приемат до 17 ч. на 13 март 2023 г., като те могат да бъдат подавани на място, по електронен път или по пощата. Ако кандидатът избере третия вариант, важи датата на пощенското клеймо при същия срок на подаване. Проектни предложения за финансова подкрепа на местна инициатива (в pdf и/или word формат) се изпращат по електронна поща на адрес [email protected], а на хартиен носител - в сградата на Община Лясковец, стая №10, ет. 3.

Формулярите за кандидатстване, придружаващите документи, както и подробна информация, може да получите на интернет страницата на Община Лясковец - www.lyaskovets.bg или на интернет страницата на СНЦ „Местна инициативна група Лясковец - Стражица” - www.mig-zaedno.eu.

Въпроси, свързани с процедурата и реда за кандидатстване може да задавате на Мария Петкова, Експерт на СНЦ „Местна инициативна група Лясковец - Стражица”, тел. 0894 / 621 167, е-mail: [email protected] и Йордан Николов, Главен специалист „Евроинтеграция“ в община Лясковец, тел. 0887 / 404 278, e-mail: [email protected].

Сесията е насочена към насърчаване участието на общността при решаването на местни проблеми, прилагане на общностни иновации и подобряване най-общо на средата и качеството на живот. Кандидати могат да бъдат неправителствени организации, определени за извършване на общественополезна дейност и регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), читалища, сдружения на собствениците на етажна собственост, работещи на територията на община Лясковец. Кандидатите може да участват самостоятелно или в партньорство. Всеки има възможност да подаде повече от едно предложение, но ще се финансира само едно.

Припомняме, че през 2022 г. една от финансираните инициативи бе проект за промяна облика на автобусни спирки в Лясковец. Договорът за новата им визия бе един от петте, подписани в средата на септември за финансиране на проекти от Фонд за подкрепа на местни инициативи - Лясковец. 

Фондът бе създаден в партньорство между Община Лясковец и Платформа АГОРА през 2018 г./ сн. архив


Ключови думи
местни инициативи Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати