Събота, 22 Апр 2023
            
Горна Оряховица Общество

В навечерието на Бабинден отбелязаха своя празник лекари и акушерки в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

  20.01.2023 14:43
В навечерието на Бабинден отбелязаха своя празник лекари и акушерки в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

В навечерието на Деня на родилната помощ - 21 януари, екипът на АГО в болницата в Горна Оряховица отбеляза своя професионален празник. Гости на тържеството бяха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместник- кметовете Деница Коева и Григор Минков, директорът на Филиала към МУ - Варна във Велико Търново доц. Диана Димитрова, Жана Павловска, председател на регионалната структура на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи и преподавател във филиала, с който МБАЛ си партнира, Боряна Кирилова, директор на дирекция „Социално подпомагане", дами от Женското благотворително дружество „Свети Мина" и от екипа на ДГ „Елена Грънчарова". Кметът инж. Добрев поздрави лекари и акушерки с Бабинден:

„Пожелавам детски глъч в отделението през цялата година! Пожелавам на целия екип да работите в единство и синхрон, като се надявам през годината в отделението да започнат работа още млади сестри, акушерки и лекари, защото това е основен проблем не само на нашата болница, но и на другите болници в страната - завръщането на младите кадри в общинските и държавните болници. Честит празник, бъдете благословени !"

Управителят д-р Иван Иванов също поздрави своите колеги с професионалния празник:

"Уважаеми колеги, както всеки човек, така и всяка болница и болнично отделение имат понякога и своите трудни моменти. По време на тях си проличава волята, желанието и амбициите на хората да продължат напред! Вие имате една прекрасна професия, във вашите ръце се ражда човешкия живот! Това е една огромна отговорност, никога не я забравяйте и я носете с чест! Вярвайте в себе си, в своя професионализъм и само тогава и вашите пациенти ще имат вяра във вас, и бъдещите родилки ще идват без колебание да раждат в нашето прекрасно отделение!"

По традиция най- младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович, който се завърна след няколкомесечно отсъствие на работа.

Младите момичета са второкурсничките специалност "Акушерство" към Филиала на МУ - Велимира Стойнова и Румина Трифонова и работят в Родилно отделение от ноември м.г.

За поредна година от Община Горна Оряховица бяха връчени подаръци и цветя за бебето и родилката, които посрещат Бабинден в АГО. Тази година това са Анджелина Грънчарова и малкият Симеон, който се роди навръх Антоновден с мерки 3 800 и ръст 52 см. За 24-годишната Анджелина, която е рехабилитатор в МБАЛ, това е първо раждане. Кметът инж. Добромир Добрев връчи подаръците на щастливата майка.

Подаръци - оригинални дървени плакети с имената на всеки един лекар и акушерка от отделението, икебана, бебешки шишета за хранене и сладкиши поднесоха и дамите от Женското благотворително дружество "Свети Мина".

"Благодарим за грижите, които полагате за родилките, повечето от нас са раждали в това отделение и сме много доволни", изказа своята признателност към екипа на Родилно отделение Рая Димитрова.

Медиците получиха благодарности и подаръци от родители и учители от ДГ "Елена Грънчарова".

 


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски" Бабинден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати