Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Болницата в Горна Оряховица привлича млади специалисти още от студентската скамейка

  31.03.2022 10:49
Болницата в Горна Оряховица привлича млади специалисти още от студентската скамейка

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица продължава политиката за кадрово обезпечаване на здравното заведение с персонал, като привлича още от студентската скамейка млади хора, които учат за специалисти по здравни грижи (медицински сестри, лаборанти, акушерки) или лекари специализанти.

В момента болницата е поела ангажимент към петима студенти, които учат във Филиала към МУ - Варна във Велико Търново - една студентка по акушерство, две третокурснички и още две четвъртокурснички, които се обучават за медицински сестри. От МБАЛ плащат семестриалните такси за обучение на бъдещите специалисти по здравни грижи и им създават почасова заетост още докато следват. Стипендиантите работят в АГО, в Първо вътрешно отделение, в Отделението по нервни болести и в ковид отделенията на стационара.

В МБАЛ работят на трудови договори и млади специализанти. В момента те са шестима - ендокринолог, невролог, рентгенолог, кардиолог, педиатър и анестезиолог, като лечебното заведения заплаща обучението им.

Заради хроничният недостиг на медицински сестри и на лекари, Болницата е в готовност да плаща семестриалните такси и обученията и да сключва още договори със студенти, посочва управителят д-р Иван Иванов.

В договорите, които се сключват, е регламентирано след дипломирането на бъдещите специалисти по здравни грижи или придобиването на специалност от медиците, те да са с ангажимент да работят за определен период в МБАЛ.


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати