Неделя, 27 Nov 2022
            

Близо 70 пациенти бяха прегледани от софийски хирурзи в Горна Оряховица

  28.08.2022 09:36
Близо 70 пациенти бяха прегледани от софийски хирурзи в Горна Оряховица

Близо 70 пациенти бяха прегледани от екипа от съдови хирурзи от София, които се организират за трети пореден месец в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Прегледите освен консултации, включваха още и ултразвукова доплерова диагностика и бяха извършвани от д-р Росен Разбойников, д-р Пейо Мишев и д-р Борислав Бенишев.

"Най-масовите оплаквания са свързани предимно с венозната система, типично за топлите месеци, коментира Разбойников. "Около десет пациенти бяха с тежки артериални заболявания, които изискват агресивна хирургична и медикаментозна намеса, допълни той. По думите на специалиста, половината от случаите са били на хора с минимална симптоматика за профилактичен преглед, което е похвално, че са отговорни за здравето си.

Екипът от съдови хирурзи ще преглежда отново в Горна Оряховица и през следващия месец, като прегледаните и с назначено лечение пациенти могат да се консултират допълнително с д-р Разбойников и на телефон 0889 436 268.

Кампанията на МБАЛ "Свети Иван Рилски" за сътрудничество с доказани специалисти е с цел да се повиши качеството на медицинските услуги за живущите в региона.

 


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати