Сряда, 22 Мар 2023
            
Велико Търново Култура

Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния галаконцерт на великотърновския театър

  21.12.2022 13:33
Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния галаконцерт на великотърновския театър

Шедьоври на световната оперна класика, фрагменти от обичани мюзикъли, популярни песни и канцонети ще поднесе на ценителите на изкуството във Велико Търново в своя коледен галаконцерт екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Традиционният празничен спектакъл тази година ще се проведе на 22 декември /четвъртък/ от 19 часа в голяма зала на театъра.

В концерта има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от произведения на Моцарт, Гуно, Верди, Доницети, Пучини, Росини, Ленард Бърнстейн, Андрю Лойд Уебър и др. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят още на популярни песни, канцонети и коледни композиции от български и чужди автори. Диригент на галаконцерта е Георги Патриков.

В програмата участват оркестърът и хорът на МДТ. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Миряна Калушкова, Теодора Петрова, Андрея Мирчев, Пламен Долапчиев, Георги Димитров, Пламен Кумпиков, както и гост-солистът Гергана Стоянова. Водещи на коледния галаконцерт са Полина Петкова и Цветелин Илчев. Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Сценарист празничния спектакъл е Цветелин Илчев, хормайстор е Яница Първанова, а концертмайстор – Мария Павлова.

С пищния галаконцерт великотърновският театър вече зарадва публиката в Ловеч и Габрово. Билети за спектакъла във Велико Търново на 22 декември от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“, както и онлайн на сайта на театъра. 


Ключови думи
МДТ коледен концерт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати