Неделя, 05 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив“ победи „Гочита“ в ББЛ „Б“ група Център

  04.12.2022 14:44
Баскетболният „Локомотив“ победи „Гочита“ в ББЛ „Б“ група Център

Пети успех за сезона записаха състезателите на БК „Локомотив“, представящи клуба в първенството на Българска баскетболна лига, Б група - регион Център. В среща от 9-и кръг на шампионата „локомотивци“ се наложиха над отбора на „Гочита“ (Велико Търново) с 58:49.

„Железничарите“ наложиха методично превъзходството си над съперника още с началото на срещата и спечелиха първите три части. Така преди началото на последната четвърт „Локо“ имаше комфортно предимство в резултата. Това позволи на горнооряховчани да отпуснат малко газта в заключителните минути на срещата, като частта беше спечелена от отбора на „Гочита“. Това обаче не им стигна за нещо повече от по-достойна загуба.

Най-полезен играч за „Локомотив Б“, с коефициент от 24 пункта, стана Христо Саркизов, записал 23 точки, 7 борби и 4 асистенции. След него в тази своеобразна класация с коефициент на полезно действие 15 се нареди един от настоящите юноши на клуба Александър Димитров, който постигна 5 точки и 9 борби за 20 минути на терена. Почетната трета позиция се разделя между Георги Арихтев (8 точки, 9 борби) и играещия треньор Стоян Даракчиев (7 точки и 2 борби, само за 10 минути на игрището).

„Локомотив“: Стоян Даракчиев, Христо Саркизов, Георги Арихтев, Светослав Байчев, Николен Игнатов, Цвятко Тръвнев, Александър Димитров, Ясен Христов, Даниел Дамянов, Павел Минков.

https://www.facebook.com/bklokomotiv


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати