Неделя, 19 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

12-годишните „локомотивци“ продължиха победната серия на горнооряховския баскетбол в зала „Никола Петров“

  20.11.2022 20:52
12-годишните „локомотивци“ продължиха победната серия на горнооряховския баскетбол в зала „Никола Петров“

След шоуто за първенството на ББЛ „Б“ лига Център вчера, спортна зала „Никола Петров“ остана на вълна баскетболни емоции с първенството на 12-годишните момчета в Зона „Мизия“. Четири двубоя от втория кръг на Държавното в тази възраст се изиграха в Горна Оряховица, като домакините от „Локомотив“ постигнаха две победи. Новата генерация в горнооряховския баскетболен клуб се наложи над утвърдени школи като Русе и Плевен, а публиката днес беше също толкова разгорещена, както и снощи при победата на големите.

В първия мач момчетата на „Локомотив“, с които работят треньорите Стоян Даракчиев и Марияна Кушева, разбиха връстниците си от „Дунав 2007“ (Русе) с 69:20. Гостите успяха да се противопоставят само в третата част, която взеха с една точка преднина. Във втората и четвъртата обаче дори не успяха да отбележат кош.

Много драматично протече втората среща на „локомотивци“, в която те се справиха със „Спартак“ (Плевен). Мачът беше много оспорван и в по-голямата част от времето вървеше кош за кош. „Локо“ спечели първата част с 19:11, втората бе почти равна с точка преднина за домакините, а плевенчани взеха третата с 14:7. Така решаващи се оказаха последните минути, в които основен фактор за победата станаха умелите намеси на треньора Стоян Даракчиев и бурната подкрепа на публиката. „Локомотивци“ се мобилизираха, раздадоха се на терена и успяха да вземат крайната победа с 42:34 точки.

В другите два мача „Чардафон“ победи „Дунав“ със 74:56 и загуби от „Спартак“ с 28:53. Във временното класиране „Локомотив“ е на второ място.

Състав на Локомотив: Кристиян Борисов, Александър Димитров, Христо Христов, Велислав Величков, Димитър Николаев, Георги Георгиев, Виктор Пъшев, Кристиян Генов, Антони Атанасов, Кирил Попов, Кристиан Братоев, Стелиян Минков, Йордан Александров, Симеон Христов.

 


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати