Неделя, 05 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ постигна трета победа в ББЛ Б група – Център срещу „Зограф“ от Трявна

  06.11.2022 19:49
„Локомотив“ постигна трета победа в ББЛ Б група – Център срещу „Зограф“ от Трявна

Трети успех записаха състезателите на Б отбора на БК „Локомотив“. В мач от петия кръг на първенството, изигран в събота в гр. Троян, железничарите се наложиха над отбора на "Зограф" (Трявна) с 57:50.

Водени от треньора Стоян Даракчиев, играчите на „Локомотив“ започнаха вихрено и спечелиха първата четвърт с комфортен аванс от осем точки - 20:12. Втората част беше спечелена от отбора от китното балканско градче с 13:10. Последните две четвърти бяха оспорвани, но горнооряховчани успяха, макар и минимално, да се наложат във всяка от тях, съответно с 14:13 и 13:12.

Най-полезен играч за „Локомотив“ стана Георги Арихтев, записал дабъл-дабъл с 22 точки и 16 борби. Със солидно представяне се отличи и Мариян Ябанджиев (7 точки, 3 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка). Призовото трето място в своеобразната класация по коефициент на полезно действие се раздели между неостаряващия Цвятко Тръвнев, постигнал 5 точки и солидните 10 борби и младата надежда на отбора Александър Димитров, който за по-малко от осем минути игра допринесе с 2 точки, 5 борби и 1 открадната топка.

Състав на „Локомотив“: Димитър Петков, Цвятко Тръвнев, Георги Арихтев, Мариян Ябанджиев, Светослав Байчев, Христо Саркизов, Александър Димитров, Стефан Милев, Ясен Христов, Даниел Ников, Павел Минков.

Информация: БК „Локомотив“


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати