Неделя, 22 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболистите на „Локомотив“ взеха втора победа в „Б“ група Център

  23.10.2022 13:03
Баскетболистите на „Локомотив“ взеха втора победа в „Б“ група Център

С втора победа се поздравиха състезателите от Б отбора на БК „Локомотив“ в първенството на ББЛ Б група - Център. В среща от третия кръг железничарите победиха новаците от The Canes (Плевен) с убедителното 92:53.

Превъзходството на горнооряховчани беше видимо през цялата среща и нито за момент инициативата не беше дадена на състезателите от Плевен. „Локомотивци“ спечелиха и четирите части, като големият удар беше нанесен в третата четвърт, спечелена с 21 точки разлика.

За втора поредна среща с най-висок коефициент на полезно действие се отличи Георги Арихтев, постигнал дабъл-дабъл с 21 точки и 12 борби. Призовата тройка по този показател се допълни от други основни състезатели - Паскал Николов (8 точки, 11 борби) и Светослав Байчев (19 точки, 6 борби).

За победата с добрата си игра допринесоха и всички останали състезатели на „Локо“, участвали в срещата. Много полезен за отбора с включването си от пейката беше един от настоящите юноши на клуба - Александър Димитров (6 точки, 10 борби).

Играта на „локомотивци“ беше вдъхновена от ценните наставления на треньора Стоян Даракчиев и авторитетното присъствие на резервната скамейка на капитана и президент на клуба Димитър Петков, който все още лекува травма и не успя да вземе участие в срещата.

„Локомотив Б“: Димитър Петков, Венцислав Ников, Георги Арихтев, Мариян Ябанджиев, Паскал Николов, Светослав Байчев, Христо Саркизов, Александър Димитров, Павел Минков, Ясен Христов.

Информация: БК „Локомотив“


Ключови думи
баскетбол Локомотив Б група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати