Събота, 18 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Шоу в стил NBA предложи баскетболният „Локомотив“ в домашния кръг от ББЛ „Б“ Център

  19.11.2022 21:03
Шоу в стил NBA предложи баскетболният „Локомотив“ в домашния кръг от ББЛ „Б“ Център

БК „Локомотив“ бе домакин на седмия кръг от първенството на „Б“ Баскетболна лига – Център и предложи истинско шоу в стил NBA на гостите и феновете.

Спортна зала „Никола Петров“ бе домакин на три срещи от третата лига в баскетболната пирамида. Първо лидерът във временното класиране на ББЛ „Б“ Център „Дрийм тийм“ от Троян победи „Гочита“ (ВТ) със 73:52 и продължава без загуба във временното класиране. След това „Ударникъ“ (ВТ) се наложи над „Зограф“ от Трявна със 77:66.

Третият мач от сесията предложи сблъсък между домакините от „Локомотив“ и „Предаторс“ (Плевен). Мачът бе организиран по всички правила на баскетболното шоу с диджей, „Джуниър бенд“ за вдигане на градуса в залата и зумба танци в прекъсванията на срещата. Идеята е на новия президент на клуба Димитър Петков, който иска да създаде устойчива баскетболна общност в Горна Оряховица. По трибуните пък се бяха заредили с вувузели и тарабука и екзалтирано подкрепяха „Локо“.

Домакините като че ли малко се гипсираха от тази шумотевица в залата и догонваха в резултата почти през цялата първа четвърт. В крайна сметка изравниха и от началото на втората четвърт започнаха да трупат преднина. „Локо“ спечели втората и третата част, но гостите не се предадоха, въпреки късата си скамейка и умората. „Предаторс“ спечели последната четвъртина, но само с две точки разлика. Това не бе достатъчно да заличи аванса на „Локомотив“, който взе победата в мача с 57:49.

Във временното класиране в групата води „Дрийм тийм“ (Троян), а „Локомотив“ е на второ място.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Б група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати