Петък, 03 Мар 2023
            
Велико Търново Светски

Метъл легендите „Sabaton“ разказват във филм за гостуването си във Велико Търново

  02.12.2022 15:08
Метъл легендите „Sabaton“ разказват във филм за гостуването си във Велико Търново

Кратък филм, в който разказват за посещението си в Националния военен университет „Васил Левски“ и за песента си, посветена на Дойранската епопея, са снимали метъл легендите от „Сабатон“. Басистът Пар Сюндстрьом говори за еднодневната визита на групата във Военния университет пред документалиста Инди Нейдел, който е и сред най-известните автори и личности в YouTube.

Пауър метъл легендите се отзоваха на поканата на началника на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов, който е страстен почитател на тяхната музика и бяха във Военния университет през лятото.

„Поканата дойде заради песента „The Valley Of Death“ („Долината на смъртта“). Заведоха ни в църквата, показаха ни криптата в нея. После наблюдавахме шоуто на Отбора по ръкопашен бой. Тези момчета участваха в „България търси талант“ и се класираха на второ място“, обяснява в интервюто Пар Сюндстрьом.

След това разказва пред събеседника си за стотиците раздадени автографи на курсантите, които слушат музиката на „Сабатон“, както и за възможността, която музикантите получиха да се качат на танк Т-72, да пострелят на полигона, да се повозят във военен зил.

Цялото интервю може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=ywzx6c80UdY

За гостуването в НВУ - тук.

сн. архив RegNews


Ключови думи
Sabaton НВУ Дойран
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати