Четвъртък, 08 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” се върна с победа в родното първенство, влиза в сгъстен график от отложени срещи

  22.11.2022 15:43
Хандбалният „Локомотив” се върна с победа в родното първенство, влиза в сгъстен график от отложени срещи

След дълга пауза заради участието си в евротурнирите „Локомотив” се върна с победа в родното първенство. В спортната зала на Ловеч „железничарите“ надиграха „Осъм“ с 30:21 (17:10) в среща от седмия кръг от есенния дял на шампионата. Още в самото начало на срещата „локомотивци“ поеха инициативата и до края бяха водещия отбор. Не дадоха шанс на домакините за обрат и постигнаха нова победа в актива си.

Така горнооряховските хандбалисти продължават с пълен актив от 8 точки и заемат второто място в класирането на 4 точки зад „Шумен-61“, който също е без грешка в шампионата досега. Заради участието си в евротурнирите „железничарите” имат три отложени срещи.

На 27 ноември временните водачи в класирането ще излязат на терена на ДКС „В. Левски“ (В. Търново) в директен сблъсък за лидерската позиция в отложен двубой от третия кръг. На 10 декември „Локо” ще гостува във Варна на „Спартак” отново в отложена среща от 5 кръг. Още не е насрочен отложеният мач с „Чардафон”. Междувременно „Локо” се включва и в турнира за Купата на България и ще играе отново с „Осъм” на 3 декември.

„Локо”: Георги Маринов, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Петър Николов, Емилиян Синигеров, Георги Стоянов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков, Веселин Чакмаков, Мартин Тодоров.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив