Събота, 28 Яну 2023
            
Други Лясковец

В Лясковец автобусни спирки разказват историята на града

  29.10.2022 11:51
В Лясковец автобусни спирки разказват историята на града

С нова визия е вече автобусна спирка в центъра на Лясковец. Изображения на Петропавловския манастир и на просветния и обществен деец, духовник, участник в църковнонационалното движение и нацоналноосвободителните борби Максим Райкович посрещат пътуващите и им напомнят историята на града.

Една идея, която отдавна ни се искаше да реализираме. Сега чрез проект по платформа "Агора" чрез Общинския фонд за местни инициативи ще успеем. Тази е първата, ще последват още няколко. До кога ще са в този вид - не зная. Надявам се изображенията на светините на нашия град да респектират вандалите, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.

Договорът за новата визия на спирките бе един от петте, подписани в средата на септември за финансиране на проекти от Фонд за подкрепа на местни инициативи - Лясковец. Приоритетната област на фонда тази година е „Общностни иновации за подобряване на средата и качеството на живот" за насърчаване участието на общността при решаването на местни проблеми, прилагане на общностни иновации и подобряване на средата и качеството на живот на общността.

Одобрените проектни предложения са на обща стойност 14 117,79 лв, от които 9 117,79 лв. финансиране от Община Лясковец и 5 000 лв. - финансиране от „Платформа АГОРА". Проектните предложения са на неправителствени организации и читалища, които допринасят за развитие на местната общност и осъществяват дейността си на територията на община Лясковец.

Другите 4 договора са за подобряване на пространства в градината на ЦДГ „Пчелица", закупуване на традиционни костюми за Танцов клуб „Цветница" към НЧ „Развитие 1902" в Мерданя, закупуване на ново оборудване за Клуб на младия самодеец към НЧ „Развитие-1894" в Драгижево и закупуване на система за интерактивен под за ДГ „Радост" в Лясковец.

Проектът за автобусните спирки се реализира от Сдружение „Партньори за Лясковец".

Фонд за подкрепа на местни инциативи - Лясковец бе създаден в партньорство между Община Лясковец и Платформа АГОРА през 2018 г.


Ключови думи
АГОРА местни инициативи Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати