Неделя, 22 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ победи и завърналия се в „А“ група отбор на „Фрегата“ (Бургас)

  23.10.2022 17:17
Хандбалният „Локомотив“ победи и завърналия се в „А“ група отбор на „Фрегата“ (Бургас)

Хандбалният „Локомотив” (Горна Оряховица) продължава без загуба в първенството, след като победи и „Фрегата” (Бургас) в мач от IV кръг на елитната хандбална група. В ДКС „Васил Левски” В. Търново двата отбора започнаха предпазливо и заложиха на сигурна игра. Гостите откриха, но домакините веднага изравниха 1:1. До петата минута равенството се запази. Последваха силни минути за домакините, които излязоха напред в резултата 4:2 в 10-та минута. След размяна на голове, „железничарите” постепенно увеличиха преднината 10:6 в 20-та мин. До края отбелязаха още три попадения срещу четири на съперника и се оттеглиха на почивката при резултат 13:10.
Втората част започна със серия от три безответни гола за „локомотивци“, които до 40-та мин. поведоха с 19:12. Възползвайки се от преднината в оставащото време треньорският щаб на домакините изпробва различни схеми в двете фази на играта. До края гостите намалиха разликата, но нямаха сили за обрат и доиграха срещата до 25:21 в края на мача.
Следващата седмица „Локомотив“ поема по пътя на евротурнирите. Във втория кръг на EHF European Cup Men „железничарите“ ще гостуват на Kembit-Lions от Нидерландия. Първият мач е на 29 октомври. Реваншът е на 5 ноември в сп. зала „Орловец“ в Габрово.
„Много важна победа за нас. От месец нямахме мачове и това ни извади от игрови ритъм. „Фрегата“ смениха поколенията и влязоха много амбициозно в мача. Поздравявам ги за играта. За нас това беше полезна проверка преди европейските мачове, за които трябва да сме в оптимална форма“, заяви ст. треньорът на „Локо“ Йордан Димитров.
„Локо“: Георги Маринов, Стефан Димитров, Станислав Добрев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Димитър Георгиев, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков, Веселин Чакмаков, Георги Аврамов, Мартин Тодоров.


Ключови думи
хандбал Локомотив Фрегата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати